Videre i NM – uten å imponere: – Tar med oss det positive – Haslum

Videre i NM – uten å imponere: – Tar med oss det positive

Haslum gjorde det unødvendig spennende mot Nordstrand. Heldigvis våknet rødtrøyene fra Bærum i 2. omgang, uten at prestasjonen var noe å rope et høyt hurra for. 

Slik oppsummerer Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno de første 30:

– Det er helt okei offensivt. Vi har litt for mange enkle innslupne mål, som bærer preg av at vi ikke får redninger fra distanse. Vi blir usikre og ukomfortabel når vi tror vi skal få noen enkle redninger, sier han, og fortsetter:

– Litt for unøyaktige i perioder og litt for lite klinisk.

For det var som Skarpsno redegjorde – Nordstrand og Johannes Hippe tok tidlig initiativet, med Haslum hengende like bak de første 15. Så tok Haslum over ledelsen og dét resten av kampen. 

Til pause gikk gjestene til ledelse med 14-17. 

STARTEN PÅ NY SEIERSREKKE

– Det er en kamp som bærer preg av at vi ikke gjør mer enn hva vi må. Kanskje også absolutt mye mindre. Det er ikke uvanlig at de får heng, men jeg synes de får heng for lenge med tanke på hvordan vi ønsker å spille. Så vinner vi komfortabelt til slutt, sier Vegard Tennfjord som selv satte fire baller i mål.

– Men jeg skulle gjerne sittet igjen med en bedre følelse. Så skal også dette være starten på en ny seiersrekke, smiler linjespilleren.

I pausen må spillerne fått noen velvalgte ord fra trenerduoen Skarpsno og Ole Andreas Sverre, for plutselig var laget til å kjenne igjen. Iallfall de første minuttene. 

For da var Haslum-håndballen tilbake. Godt forvarsspill ble belønnet med tre kjappe mål – signert kaptein Stian Brevik og to fra Nikolai Strickland. 

De siste 28 minuttene er det derimot ikke stort mye å skrive hjem om. 

– Men vi er etter hvert bedre offensivt. Fortsatt litt for mange innslupne mål på langskudd, men vi har grei kontroll og føler oss aldri truet. Men når de får score såpass enkelt, så blir det unødvendig jevnt, sier Haslum-treneren.

Neste onsdag er det seriestart. Da venter Runar i Runarhallen. Vegard Tennfjord er klar på at mye må forbedres.

– Vi må ta med oss alt det positive fra denne kampen. Først og fremst seier, noe vi ikke har hatt i oppkjøringen med unntak av kampen mot Fold. Så skal vi pushe oss selv. Vi kommer inn med alt å vinne. Den innstillingen må vises på onsdag, sier han.

Og uansett om dagens seier kom på en overbevisende måte eller ei – avansementet til neste runde i Norgesmesterskapet er sikret. 

KAMPFAKTA 
NORDSTRAND – HASLUM 28-36 (14-17)
Nordstrand Arena, onsdag kveld
1. runde i Norgesmesterskapet

Haslums målscorere: Stian Brevik 6, Kristian Gjestrud , Nikolai Strickland 5, Anders Røe 4, Vegard Sørlie Tennfjord 3, Nicolay Hauge 3, Benjamin Hallgren 3, Leopold Mortvedt 3, Martin Hovde 2, Oscar Skinnarland 1 og Håvard B. Johannesen 1.
Nordstrands toppscorer: Johannes Hippe, 6 mål
Tilskuere: 143 i Nordstrand Arena 
Dommere: Lars Agerbek Kvæstad og Morten Eigil Harsem