Stian Brevik ny Haslum-kaptein – dette blir den nye kapteinstrioen – Haslum

Stian Brevik ny Haslum-kaptein – dette blir den nye kapteinstrioen

Det er 28 år gamle Stian André Brevik som overtar kapteinsbindet i Haslum Håndballklubb. Vegard Sørlie Tennfjord (27) fortsetter som visekaptein, men nytt er at han med seg i samme rolle får den vaskeekte Haslum-gutten Nikolai Tveter Strickland (24).

Med fire år i bagasjen som Haslum-spiller, får nå Brevik det aller største ansvaret en spiller kan ha i klubben.

Den tidligere Tyskland- og Danmark-proffen ble av trenertrioet Tom-Eirik Skarpsno, Erlend Mamelund og Ole Andreas Sverre forespurt om å ta over ansvaret etter Anders Røe.

TRIOEN: Nikolai Tveter Strickland (f.v.), Stian André Brevik og Vegard Tennfjord.

ÆREFRYKT

– Jeg innrømmer at jeg kjenner på en viss ærefrykt, men det er veldig kult, anerkjennende og det er en oppgave som jeg ser frem til. Jeg er veldig stolt og gleder meg veldig, sier Haslums nye kaptein, Stian André Brevik, som er oppvokst på Nordstrand og spilt for to norske klubber i eliteserien – Bækkelaget og Haslum.

Venstrekanten, med en fortid også i danske Århus Håndbold og tyske TV Emsdetten, kom til Haslum i 2017 med 11 A-landskamper og drøssevis av rekrutt- og aldersbestemte landskamper.

At han skulle få spørsmål om å ta over etter Anders Røe, hadde han ikke sett for seg, for som han selv sier:

– Jeg fikk spørsmålet for noen uker siden og det første som dukket opp i hodet mitt var «hva skjer med Anders og Vegard?», erindrer venstrekanten smilende.

SPENT

– Jeg er spent, men jeg er overbevist om at vi er en fin trio som skal ta over etter Anders som har vært kaptein i åtte sesonger, sier Brevik.

For alene står han ikke. Nytt er at han får to visekapteiner med seg i teamet – det er nevnte Tennfjord og Strickland.

Sistnevnte innrømmer at det ble tårevått da han fikk telefonen fra Skarpsno med spørsmålet om å ta del i kapteinsteamet.

– Dette er en stor drøm for meg. Haslum er klubben min, jeg har alltid spilt her, med unntak av en sesong på utlån i Runar, og jeg går inn i min rolle med stor respekt for hva Anders og Vegard har gjort tidligere, sier Strickland.

– Og ja, det kom noen tårer da jeg hadde lagt på med Tom-Eirik, det gjorde det. Jeg tror også at dette er en oppgave jeg kan vokse på – som spiller og person, sier Strickland, smiler og titter på Brevik og Tennfjord som også gliser bredt.

SETTE SITT PREG

Tennfjord går inn i det nye kapteinstrioet med flere sesongers erfaring.

– Vi skal ikke revolusjonere noe, men bygge videre på det solide arbeidet som har blitt lagt ned spesielt av Anders de siste åtte sesongene, sier linjespilleren.

– Samtidig skal vi sette vårt preg på det med klare, definerte roller slik at vi får maksimalt ut av denne spillergruppa. Det er veldig mye spennende potensiale her, da må også hele gruppa dra i samme retning og det blir vår viktigste jobb å sørge for – sammen med trenerne, slår Tennfjord fast.

KLARE FOR ROLLENE

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno forteller at han ikke trengte lange beslutnignstiden på hvem som skulle ta over.

– Nytt og kanskje litt overraskende er at vi går for en trio-løsning, der Stian blir lederen og Nikolai og Vegard skal hjelpe og bidra. Alle tre er flott ambassadører for klubben, alle tre fortjener å ta del i teamet og vi tror at gruppen som helhet kan løfte seg med denne løsningen, sier Skarpsno.

NY HASLUM-KAPTEIN: Stian André Brevik.