Anders gir seg som kaptein: – Det har vært en ære – Haslum

Anders gir seg som kaptein: – Det har vært en ære

En Haslum-æra er over. Når REMA 1000-ligaen kastes i gang for rødtrøyene i Runarhallen 1. september, blir det for første gang på åtte sesonger uten Anders Røe som kaptein.

– Det er spesielt, men det er på tide med noe nytt, sier avtroppende Haslum-kaptein Anders Røe. Det var han selv som tok initiativ til å gi seg, for å utelukkende ha mer fokus på sine egne prestasjoner.

For som han selv sier:

– Det har variert for mye, det er blitt mye å tenke på – og nå er det tid for å tenke nytt og få noen andre til å ta over stafettpinnen.

ÅTTE SESONGER

Det var Tom-Eirik Skarpsno som utnevnte Røe til kaptein foran 2013/14-sesongen. Nå er det på nytt Skarpsno som sitter i sjefsstolen i Nadderud Arena.

– Anders er en del av DNA´et i klubben. En ekte leder, en som alltid setter laget foran seg selv og som er rød tvers gjennom. Han er hel ved og ord kan egentlig ikke beskrive hvor mye han har utrettet for denne klubben, hvor mye han har betydd – og fortsatt betyr. En æra er over, men vi er veldig glade for at han er motivert for å levere enda bedre på parketten den kommende sesongen, sier Haslum-sjefen.

– Dette er kanskje min siste sesong som spiller på toppnivå. Da er det også greit med en glidende overgang. Jeg skal bidra med mitt inn mot det nye kapteinsteamet som jeg virkelig har stor tro på, fortsetter Røe.

DEILIG MED MINDRE ANSVAR

Som allerede forrige sesong tok kapteinsrollen opp med det daværende trenerteamet. Bråstopp i serien og halv sesong gjorde at beslutningen ble utsatt, men nå er den tatt og hovedpersonen er glad for det.

– Det blir litt deilig å ha mindre ansvar, det må jeg innrømme. Men ingen skal være i tvil om at jeg fortsatt er topp motivert for å levere gode prestasjoner, og jeg håper også det blir litt enklere nå. Vi har en spennende tropp, nye trenere og alt passet egentlig fint med et skifte, sier Røe.

Og legger til at han har masse fine minner som kaptein i håndballklubben han har tilbragt sin profesjonelle karriére i.

– Det har vært en fantastisk reise. Fra å løfte bøtta i Oslo Spektrum til seriegull, E-cup og så mye mer. Vi har opplevd så mye moro sammen og jeg gleder meg til å skape nye minner, minnes Haslums nummer 5.

EN ÆRE

Og målsetningen for årets sesong er klar:

– Nå skal vi klare å fullføre en full, ordentlig sesong. Vi skal klinke til og overraske i cupen og prestere godt i serien, slik at vi får en god inngang til sluttspillet, sier Røe, og avrunder med sine siste ord som Haslum-kaptein:

– Det har vært en ære og det har vært skikkelig gøy!

Haslum Håndballklubb takker Anders for en strålende innsats. Et forbilde på så mange plan. Og vi er så glade for at du er med videre.

Klubben vil offentliggjøre det nye kapteinsteamet om kort tid.