Fysioterapeuten som trives i et konkurransemiljø – Haslum

Fysioterapeuten som trives i et konkurransemiljø

Den nyengasjerte fysioterapeuten Joakim Stensø (27) gleder seg til å være i et miljø som kjemper om å være best i landet.

– Det er som konkurranseinstinktet våkner i meg også, smiler lysluggen.

– Da jeg fikk spørsmålet av Haslum her i sommer, var det enkelt å svare ja. Jeg har savnet å være med i et klubbmiljø og å være en del av et prestasjonsmiljø. Min oppgave er å få spillerne opp på et visst nivå. Da får jeg brukt hele min kompetanse som fysioterapeut, forteller 27-åringen som skal følge laget på samtlige hjemmekamper og bortekamper gjennom hele sesongen.

– Jeg må også få lov til å legge til at jeg ble tatt veldig godt imot av alle i klubben – i en klubb som driver profesjonelt. Det virker veldig lovende.

IKKE NOE HALVHJERTET

Joakim Stensø overtar ansvaret og jobben som fysioterapeut og som medisinsk ansvarlig etter Tuva Bilov-Power. Han vokste opp på Fjellhammer. Der ble det fotball på ham til tross for mange av hans klassekamerater valgte håndball.

Jeg skal sørge for at så mange spillere som mulig kan spille så mye som mulig til enhver tid.

Joakim Stensø – fysioterapeut

På fotballbanen er han en ihuga Lillestrøm-supporter. På privaten har han slått seg ned i Oslo.

– Men jeg har alltid fulgt godt med håndball. Nå skal jeg bli en Haslum-gutt og bli kjent med kulturen og lære meg laget og spillet.

I 2017 var Joakim ferdig utdannet som fysioterapeut. Så fulgte to år ved ortopedisk avdeling på et sykehus i Mo i Rana før veien gikk sørover igjen og til Norges Idrettshøgskole. Der skrev han en master om idrettsfysioterapi parallelt med jobbing på Gnist Trening og Helse og ved en klinikk på Lillestrøm. I sommer ble det heltid ved Gnist i tillegg til at også Haslum kom på banen.

– Jeg er villig til å bruke den tiden som trengs, både til Haslum og Gnist. Ikke noe halvhjertet fra min side.

TYPISKE HÅNDBALLSKADER

Man kan vel nærmest hevde at hver idrett har sine typiske skader eller sine akilles. Om hva som er typisk håndballskader, svarer Joakim like raskt som når Benjamin Hallgren drar storslegga fra sin posisjon bak på banen:

– Skulder, kne og ankel.

– Jeg skal sørge for at så mange spillere som mulig kan spille så mye som mulig til enhver tidMen jeg skal også bidra med oppvarmingsøkter.

Joakim mener generelt at håndballspillere er fysisk tøffere og mer robuste enn for eksempel fotballspillere.

– Det er en helt annen mentalitet i håndballen enn i mange andre idretter, hevder 27-åringen som henter eget overskudd og energi gjennom åtte timer søvn, egentrening og tid med kjæresten.

– Jeg tørr påstå at jeg alltid har hatt ganske stor kapasitet. Når det er sagt, kan jeg slappe av også. Jeg er ganske sosial av meg og trives godt sammen med venner. Og jeg koser meg også på jobben selv om jeg har det travelt, men jeg blir aldri stresset, svarer den alltid humørfylte og blide Joakim som får sin ilddåp på tirsdag til uken da Haslum tar imot Bækkelaget til treningskamp i Nadderud Arena.

Billetter til kampen kan du kjøpe via Haslum-appen. Avkast klokken 18.00.