– Den naturlige landslagskapteinen – Haslum

– Den naturlige landslagskapteinen

– Han har gode lederegenskaper, både på og utenfor banen. Det er slike spillere vi vil ha og som kommer til å nå langt, sier landslagstrener for Norge U19, Johnny Jensen, om Haslum-spilleren Aleksander Høiness.

– Det er hyggelig å høre, svarer 18-åringen.

– Jeg bare er meg selv i den rollen. Når det er sagt, følger det med et ansvar ved å være lagkaptein, både på og utenfor banen. Men opp gjennom årene er jeg blitt vant med å ta ansvar. Ja, faktisk liker jeg det – både på godt og vondt, legger Aleksander til.

TØFF PULJE

De norske U-gutta får en hektisk august. Først skal laget ha en oppkjøring i Sverige, hvor Aleksander og kompani skal møte Færøyene (6. august), Danmark (7. august) og Sverige (8. august).

I perioden skal de samme gutta spille EM i Kroatia. Laget har kommet i en tøff innledningspulje og møter Danmark (12. august), Tyskland (13. august) og Russland (15. august). Videre program avhenger av plasseringen i puljespillet.

– Selv om laget ikke har gjort det så bra tidligere, føler jeg at alle gutta har utviklet seg det siste året, sier bakspilleren fra Haslum som bekler flere posisjoner som bakspiller – på venstresiden og i midten.

– Aleksander er en ressurs som har vært med lenge, som kan brukes både offensivt og defensivt. Han har bra skudd fra både luften og fra gulvet. Til daglig spiller han i en klubb som har god treningskultur, sier landslagssjefen.

FLERE FRA HASLUM

Også Haslums Philip Skjerve Slette (19) er tatt ut til både oppkjøringen i Sverige og EM i Kroatia.

– Dette blir både gøy og spennende. Jeg skal love deg en ting – jeg skal gjøre mitt absolutt beste, smiler linjespilleren fra Haslum bredt.

– Dette bare gir meg ytterligere motivasjon for håndballsatsningen. Denne erfaringen skal jeg ta med meg inn i klubben, legger han til.

– Philip viser ekstreme egenskaper som linjespiller. Han tar imot baller fra alle kanter. Han er en duellspiller. Og han er bra både i forsvar og i angrep, sier landslagssjefen.

Jensen vet at laget møter tøff motstand i Kroatia.

– Jeg føler at laget har tatt et steg i riktig retning. Klart vi kan overraske i riktig retning, sier han.

Men først skal Aleksander feire bursdagen sin søndag 1. august med hjemmelaget kake på fra mamma dekorert med 19 lys. Neste dag setter Aleksander, Philip og resten av landslaget  kursen sørover.

Philip Slette