Gledelig comeback av Håvard – Haslum

Gledelig comeback av Håvard

Den vaskeekte Haslum-gutten Håvard Bjørnskau Johannesen (27) er tilbake i den røde drakten igjen – klar til å innta rollen som den ultimale forsvarskjempen og gjerne også vinne titler med klubben i sitt hjerte.

– Jeg bare gleder meg veldig mye, sier Håvard som nærmest smiler om kapp med sommersolen.

– Han er en av de beste forsvarsspillerne vi noen gang har hatt. Håvard kan stå både som 2er og 3er, sier en meget godt fornøyd hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno om den sist ankommende spilleren foran denne sesongen.

TOPP MOTIVERT

Håvard Johannesen debuterte på A-laget i 2011 og spilte der frem til våren 2018. Da hadde han rukket å få med seg 174 kamper og hadde gjort 221 mål; hvilket plasserer han som nummer 10 på Haslums adelskalender.

Deretter prioriterte han utdannelse og tok en master innen shipping og ledelse. I dag jobber han innenfor finans. I tillegg rakk han en sesong for Drammen og en korona-avkortet sesong for Kristiansand, før han satte kursen hjemover til Bærum. I disse dager flytter han inn i ny bolig på Fornebu.

TILBAKE I RØDT: Håvard B. Johannesen vender hjem. Nå er han klar for moderklubben og er topp motivert for spill på øverste nivå for Haslum.

– Jeg kjenner på meg at jeg har tid til håndball igjen. Og da Tom-Eirik kontaktet meg, gikk det overraskende raskt å svare ja – egentlig kjentes det deilig ut og var helt smertefritt, gliser den hjemvendte bakspilleren.

– Avgjørende var også at jeg kjente meg raskt igjen i trenerduoen Tom-Eirik (Skarpsno), «OA» (Ole Andreas Bjørndalen Sverre) og Erlend (Mamelund). Ellers hadde jeg endt opp i Vålerenga og spilt håndball der sammen med noen kompiser.

– Gøy at Håvard ønsker å bidra i gamleklubben og igjen er topp motivert for elitehåndball, supplerer Tom-Eirik.

MASSE RUTINE

27-åringen håper på å kunne innta den gamle rollen igjen; som forsvarskjempe og gjøre noen fulltreffere fremover på banen også.

– Det er i forsvar jeg er best og kan bidra mest. Men plutselig er jeg blitt en av de eldste på laget. Da er det også viktig å ta ansvar, sier Håvard.

Det er som søt musikk for hovedtreneren.

– Gjennom sin rutine kommer han til å lære unggutta forsvarsspill.

Den hjemvendte Haslum-gutten har en enorm vinnerskalle. Han har faktisk vunnet NM-titler i samtlige mesterskapsklasser; G16, G18, G20 og seniorer.

– Jeg snakket litt med Anders (Røe) her om dagen. Før serien er kommet i gang er det vanskelig å si hvor Haslum ender. Men det hadde vært utrolig morsomt å vinne noen denne sesongen, som sluttspillet og cupen.

Velkommen hjem, Håvard.

HASLUM-TRØYA: – Det føles veldig godt, og det føles også veldig riktig å ikle seg den røde trøya, sier Bjørnskau Johannesen.