Ferien over – alvoret venter – Haslum

Ferien over – alvoret venter

Vi skriver 21. juli og det er fortsatt ferietid, sol og sommer for de fleste av oss – bortsett for Haslum-spillerne. Gjengen er tilbake i Nadderud Arena igjen. Solkrem er byttet ut med svette, slit og alvor.

– Alltid spennende å starte opp igjen. Klart jeg gleder meg, selv om jeg vet at det blir tøft. I tillegg er det også med spennende med nye spillere, sier kantveteranen Stian Brevik.

– Ja, det skal bli godt å komme i gang og bli kjent med gutta, sier nykommer Henrik Bielenberg som de to siste årene har spilt i svenske IFK Ystad.

– Jeg er takknemlig for at Haslum henter tilbake en eldre herremann, gliser den andre nykommeren, Nicolay Hauge.

SETTE STANDAREN

Det er like før hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno blåser i fløyten. Vi rekker først en liten prat med den nye sjefen.

I RØDT: Etter et utenlandsopphold i IFK Ystad, vender Bielenberg hjem til Norge og denne gang Haslum. Han gleder seg til å komme i gang.

– Det blir en rolig oppstart. Når det er sagt, må vi også sette standarden.  Det blir kun treningsfri noen søndager før seriestart 1. september, forteller Tom-Eirik.

Siste sesong ble veldig avkortet grunnet pandemien.

– Derfor trente vi litt mer med ball enn normalt og ikke bare fysisk før ferien. Nå handler det mest om ball og skaffe oss relasjoner. Så får vi se hvilket nivå vi er på gjennom treningskampene som kommer de neste ukene.

TOPPSCORER-DUELL

Tonen er god i arenaen. Praten mellom spillerne går i hundre.

– Jeg savner alltid fellesskapet. Samtidig er det også spennende å se hvor vi står og om vi kan ta nye steg, sier Stian som har fått seg noen ekstra «treningsøkter» i sommer sammen med sin aktive sønn Villas på 15 måneder.

Forrige sesong ble Stian Haslum interne toppscorer (og nummer tre totalt i REMA 1000-ligaen) med 64 mål. Den posisjonen gir han ikke bort uten sverdslag.

– Jeg skal ta’n, smiler Benjamin Hallgren som gjorde 61 mål for Haslum forrige sesong – en prestasjon som også holdt til en syvende plass blant alle klubbene.

– Jeg var bare litt for ydmyk i fjor. I år går jeg all in, gliser bakspilleren.

GRIPE SJANSEN

Nicolay Hauge er litt tidlig ute. Han trenger diverse treningstøy til sin første økt med Haslum-gjengen etter seks års fravær, hvor han har vært i Bækkelaget og tyske Magdeburg.

– Det er en fin miks av spillere her. Så får jeg inderlig håpe på at ikke får en ny sesong med for mange koronastopp, sier bakspilleren.

– Ja, det er veldig bra her. Det kjennes godt å komme hit til Haslum. Det blir spennende å se på nivået i den norske ligaen, sier den andre nykommeren, storskytter og forsvarskriger Henrik Bielenberg.

En annen «kriger», 19 år unge Martin Hovde, rapporteres enda sterke og litt tyngre (112 kilo) enn da sesongen ble blåst av tidligere i år.

– Ferien er brukt til trening. Jeg må få orden på småskadene, sier linjespilleren som fikk A-lagsdebuten (fire innhopp) forrige sesong. Men scoringene uteble.

– Nå skal jeg vise hva jeg er god for og skal putte på de sjansene jeg får, sier han bestemt.

TRENINGSKAMPER:

3. august 18.00: Haslum – Bækkelaget (Nadderud Arena).

5. august 18.00: Haslum – Fold (Nadderud Arena).

8. august 14.00: Haslum – Kolstad (Nadderud Arena).

12.-15. august Skjærgårdslekene, hvor Haslum møter Ribe Esbjerg, Fyllingen og en plasseringskamp.

19. august 18.00: Haslum – Kristiansand (Nadderud Arena).

20. august 18.00: Haslum – Drammen (Nadderud Arena).

NM:

25. august 2. runde: Nordstrand – Haslum (Nordstrand Arena).

SERIESTART:

1.      september 19.00: Runar – Haslum (Runarhallen).

LEGENDEN TILBAKE: Dog, han har allerede ledet Haslum i sin retur i to treningskamper, men nå er vi skikkelig i gang, sier Skarpsno.