Samarbeidsavtale med Njård – Haslum

Samarbeidsavtale med Njård

Haslum HK har inngått en samarbeidsavtale med Njård Håndball. Også Haslum HK Damer har inngått en samarbeidsavtale med Oslo-klubben.

PÅ TOPPBILDET: Njård Jenter 2008

– For oss som har lag på både gutte- og jentesiden er det viktig at vi har inngått en samarbeidsavtale med Haslum for begge kjønn, sier en godt fornøyd og optimistisk styreleder/trener J2008 i Njård Håndball, Anders Dolve.

Saken fortsetter under bildet.

STYRELEDER: Anders Dolve.

Njård er dermed klubb nummer fem som Haslum inngår en samarbeidsavtale med i løpet av kort tid. Og enda tre lokale klubber er rett rundt hjørnet for signering av ytterligere samarbeidsavtaler med Bærums-klubben.

– Vi er opptatt av at lokalklubbene skal gi spillerne sine et godt tilbud og en god utvikling samtidig som de kan få sjansen til å utvikle seg på et høyere og tøffere nivå, sier daglig leder/hovedtrener i Haslum, Tom-Eirik Skarpsno.

Det er som søt musikk i Njård-lederens/trenerens ører.

– Njård er en breddeklubb. Vi er enig med Tom-Eirik og Haslum at spillerne skal bli lengst mulig i sin lokale klubb, samtidig som de har noe å se frem mot. Med andre ord, gjennom denne avtalen vil vi gi spillerne noe veldig motiverende – en slags visuell bro inn mot voksen-håndballen, forteller Anders.

– Vi vet at frafallet er stort når spillerne når 15-16-årsalderen. Da blir det enda viktigere for oss som breddeklubb å ha et samarbeid med en eliteserieklubb. Således gir vi spillerne nye muligheter.

POSITIVE REAKSJONER

Samarbeidsavtalen er rykende fersk. Likevel har reaksjonene fra trenerhold, styremedlemmer og administrasjonen i Njård Håndball utelukkende vært positive på den korte stunden.

– Dette blir kjempespennende. I tillegg til den faglige delen av avtalen kan våre gutter og jenter se topphåndball i Nadderud Arena. Håndball live er mye morsommere enn å se den på tv. Og ikke minst – Haslum-spillere blir å se i Njårdhallen som trenere for våre gutter og jenter. Og som klubb kan vi også løfte oss da vi har mye å lære av Haslum HK og Haslum HK Damer, forteller styrelederen i Njård Håndball som legger til at klubben starter opp et juniorlag for jenter fra høsten av, noe de har store forventinger til.

BARNDOMSKLUBB

Samarbeid mellom Haslum og Njård er ikke noe nytt. På begynnelsen av 2000-tallet kom «guttehvalper» som Anders Røe, Nicolay Hauge og Henrik Ruud Tovås fra Oslo-klubben til Bærums-klubben – spillere som har vært med å sette Haslum på håndballkartet. Anders Røe, dagens lagkaptein med 439 kamper og 1.478 mål, forteller:

– Det er veldig gøy at Haslum knytter seg til klubbene i nærområdet og spesielt min barndomsklubb Njård. Jeg tror den kan slå positivt ut for Njårds sin del. Haslum har mange ressurssterke personer som samarbeidsklubbene kan nyte godt av gjennom besøk, være behjelpelig med å utvikle trenere og på det sportslige planet.

GLAD FOR SAMARBEID: – Det er veldig gøy at Haslum knytter seg til klubbene i nærområdet og spesielt min barndomsklubb Njård, sier Haslum-kaptein Anders Røe.

– Vi spillere er jo også tilgjengelig for å besøke yngre lag. Du skal ikke se bort ifra at jeg blir å se i Njårdhallen noen kvelder i løpet av neste sesong.

– Ingen ting er bedre enn om vi som klubb kan bidra og inspirere til at Njård rekrutterer enda flere yngre gutter og jenter til å begynne med håndball og at de holder på enda lenger, sier lagkapteinen med seriegull, sluttspillgull og NM-gull, til sammen ni ganger, for og med Haslum.

Velkommen «om bord», Njård Håndball.