Trener Erlend Mamelund: – Et enkelt valg å svare ja – Haslum

Trener Erlend Mamelund: – Et enkelt valg å svare ja

Erlend Mamelund (37) er tilbake i manesjen igjen – i trenerteamet under ledelse av Tom-Eirik Skarpsno. Haslum-legenden vil blant annet ha fokus på unggutta.

– Jeg bare gleder meg, svarer Erlend før vi i det heletatt får stilt ham et spørsmål.

– Hva er motivasjonen din?

– Kjærlighet til klubben min. Da spørsmålet kom, var svaret også veldig enkelt – ja. Jeg vil alltid jobbe med å ta vare på Haslum.

– Men – det hadde ikke gått uten en snill kone og snille barn og at jeg sover godt om natten, legger Erlend raskt til som i det sivile jobber som administrerende direktør for de norske selskapene til B2 Holding – eller sagt på en annen måte; innenfor finans og økonomi.

ARBEIDSFORDELING

Ingen over – ingen ved siden av Haslum-legenden Erlend Mamelund:

  • 311 kamper og 1.632 mål i klubbsammenheng.
  • 137 kamper og 354 mål på A-landslaget.
  • Han har spilt i norsk, tysk, fransk og dansk eliteserie.

Trenerteamet består av hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno som har med seg Erlend Mamelund og Ole Andreas Bjørndalen Sverre («OA»). Ifølge Erlend har trenerteamet ennå ikke satt opp den endelige arbeidsfordelingen mellom dem. I mellom kampene vil de ha ulike oppgaver på treningene.

«Jeg vil alltid jobbe med å ta vare på Haslum.»

Ut ifra kompetanse og interesse svarer Erlend på trenerområder som han gjerne vil utføre.

– Jeg bidrar gjerne med detaljfokus, på det kollektive fokuset og utvikling av spillet – for eksempel mot unggutta. Det betyr at det blir ulik tidsbruk fra uke til uke for min del. Den fleksibiliteten må jeg ha og den har jeg også fått, forteller Erlend.

– Vi går inn i en spennende tid med nye innspill og nye ideer. Det viktigste for oss er å utvikle unggutta. Får vi beholde alle sammen, ja da får vi et slagkraftig lag om to-tre år, sier Haslum-legenden som nylig fylte 37 år. Noen planer om et comeback som spiller har han imidlertid ikke.

– Jeg slenger meg gjerne med på noen treninger – bare for å sjekke at nivået holder. Og det gjør det, gliser Mr. Haslum.