Skarpsno og Mamelund tilbake – dette blir Haslums nye trenertrio – Haslum

Skarpsno og Mamelund tilbake – dette blir Haslums nye trenertrio

Tom-Eirik Skarpsno (40) er tilbake i manesjen og tar over hovedtreneransvaret i Haslum HK med umiddelbar virkning. Legenden Erlend Mamelund og Ole Andreas Bjørndalen Sverre blir med i trenerteamet – begge som likestilte trenere.

– Jeg måtte tenke meg grundig om. Jeg skal innrømme at jeg ikke var forberedt da spørsmålet kom fra styreleder Knut Guldbrandsen. Det ble en prosess jeg måtte jobbe med, og det var slett ingen enkel avgjørelse, forteller Tom-Eirik Skarpsno.

– Da dette handler om Haslums fremtid, følte jeg at det var riktig å takke ja, legger den nye treneren til.

Saken fortsetter under bildet.

TILBAKE I TRENERTEAMET: Erlend Mamelund blir Tom-Eirik Skarpsnos høyre hånd, på lik linje med Ole Andreas Sverre.

ULIKE REAKSJONER

Ny og ny. Tom Eirik Skarpsno er en rutinert trener og er meget godt kjent i Bærums-klubben. Han har ledet Haslum til gull i serien, cupen og sluttspillet til sammen åtte ganger. Han har også trenererfaring med danske TTH Holstebro og norske Bækkelaget. For et år siden kom han tilbake til Nadderud Arena og til jobben som daglig leder i Haslum HK.

– Jeg skal fortsatt ha noe administrativ sportslig jobb og ansvar, i tillegg til trenerfunksjonen. Nylig endret også klubbstrukturen seg gjennom at A-herrer, A-damer (tidligere Bærum Topphåndball) og Haslum IL Håndball (breddedelen) alle skal markedsføres og administreres under den samme paraplyen; Haslum Håndball. 

– Her får tiden se hvordan vi og klubbene praktisk løser det, sier Tom-Eirik.

Han understreker at det ikke blir noen revolusjon under hans trenerledelse.

– Jeg har fått ulike reaksjoner fra spillergruppen, hvilket er helt naturlig og normalt. Og jeg har sagt at de skal få den tiden de trenger til å fordøye det hele. I tillegg skjedde alt så fort. Ja, enkelte har også følt det som en ekstrem situasjon. Men samtlige spillere skal føle trygghet og at Haslum er en klubb hvor det er lunt og varmt å være.

– Jeg skal forholde meg og være tro til Haslum-filosofien. Det skal ikke bare være tomme ord. Vi skal mene noe med det. Haslum skal være en toppklubb som skal kjempe om titler. Haslum skal også være attraktiv for unge spillere.

TRENERTRIO – EN HOVEDTRENER, TO LIKESTILTE TRENERE

Noen spillere har før Tom-Eiriks innsettelse fått beskjed om at de ikke er med i klubbens fremtidsplaner. Og nye spillere har allerede signert for klubben.

Videre forteller Tom-Eirik at han er i ferd med å sette sammen et trenerteam.

– Erlend Mamelund blir med som trener. Hans kompetanse og håndballhode er et must for et hvilket som helst lag. Særlig viktig blir det for de unge spillerne som skal opp og fram. Det var faktisk et av de kravene jeg hadde da jeg ble spurt om å snøre på meg trenerskoene igjen; at Erlend skulle inngå som endel av teamet, sier Skarpsno og fortsetter:

– Ole Andreas Bjørndalen Sverre («OA») blir også med i samme rolle. «OA» er en god ressurs – han er ung, sulten, dedikert og godt likt blant spillerne. Det var ikke vanskelig å rette den forespørselen relativt kjapt, sier Haslums nye hovedtrener og legger til at Mamelund og «OA» kommer til å bytte på hvem som er tilstede på benken under kamp.

Saken fortsetter under bildet.

FORTSETTER I TRENERTEAMET: Ole Andreas Sverre, bedre kjent som «OA», fortsetter i trenerteamet til A-herrer – nå som trener.

Resten av det sportslige teamet jobbes det med i disse dager.

Primo mai samler den nye Haslum-treneren og hans trenerteam spillerstallen til sesongoppkjøring. Tom-Eirik ble i fjor, i kraft av stillingen som daglig leder, fast ansatt i klubben.

GOD OVERSIKT

Lederen av sportslig utvalg, Martin Steinseth, har følgende kommentar vedrørende valget av Tom-Eirik Skarpsno:

– Vi kjenner ham veldig godt. Vi vet hva han har fått til tidligere med produktet Haslum HK. Videre har han veldig god kontroll og god oversikt på nærmiljøet, det vil si yngre talenter i egen klubb og i naboklubber – ja, i hele håndball-Norge.

– Faglig kjenner vi ham godt og han vet hva det dreier seg om. I tillegg var det selvfølgelig viktig at han fortsatt har et brennende engasjement som trener – og det har Tom-Eirik, legger lederen av sportslig utvalg til.