Tuva flytter hjem – Haslum

Tuva flytter hjem

Etter seks år som fysioterapeut i Haslum HK har Tuva Bilov-Power (29) tatt med seg ektemannen og flyttet hjem til deres barndomsby Sandefjord. Om en drøy måned blir de foreldre til en gutt.

– Det blir spennende, sier den vordende mammaen og legger raskt til:

– Samtidig er det vemodig å ta farvel med klubben og alle gutta. Avslutningen ble spesiell med hverken en avslutningskamp eller med publikum på tribunene. Det er det jeg kjenner mest på.

FAGLIG DYKTIG

Tuva Bilov-Power har bachelor i fysioterapi fra HiOA og har jobbet som fysioterapeut på Gnist Nadderud. Samtidig er hun også treningsinstruktør og PT samt fysioterapeut for aldersbestemt landslag og ikke minst for spillerne i Haslum HK. Hun kom til klubben som fysioterapeut-student i 2015. To år senere overtok hun fysioansvaret og har fulgt laget i oppturer og nedturer – på hjemmekamper og bortekamper – samt på treninger og samlinger.

– Tuva har gjort en fantastisk jobb. Utfordringene har vært tøffe. Vi trenere har nok vært litt hissige eller utålmodige med å få spillerne friskmeldte og raskt tilbake i manesjen igjen. Men vi har hele tiden hatt en meget god dialog, forteller Haslum-trener Sten Stockfleth.

– Hun har hatt det tøft som den eneste jenta blant bare mannlige spillere, trenere og ledere. Men det har hun taklet svært godt. Alltid blid og positiv og ikke minst faglig dyktig, legger treneren til.

– Jeg er heldigvis vant med å hamle opp med gutta, som lillesøster til en storebror i oppveksten. Nei, jeg har absolutt tålt guttekulturen. Derfor har jeg også blitt værende i Haslum i seks år. Hadde klubben spurt meg i dag om jeg ville ha blitt fysioterapeut for laget, ville svaret ha vært et klart og tydelig ja, sier Tuva som roser gutta.

– De har utfordret meg som fysioterapeut og satt meg på prøve. Det har nok formet meg rent faglig. De har alltid vært og er både seriøse og imøtekommende.

NY HVERDAG

Hun innrømmer at det tidvis har vært slitsomt med flere jobber.

– Jeg har heldigvis en ektemann som har gitt meg stor takhøyde når det gjelder jobbing. Han sier det er en positiv erfaring som jeg kan ta med meg senere i jobblivet. Dog skal jeg innrømme at det har nok blitt noen lange dager eller sene kvelder.

9. april gikk flyttelasset fra Bærum til Sandefjord.  Eneboligen i hvalfangerbyen er overtatt og inntatt, dog med en forestående oppussing i tiden fremover. 31. mai har Tuva termin.

– Det blir en ny og spennende hverdag. Nå blir all fokus på lillegutten fremover, forteller Tuva som fikk en gave til den nye verdensborgeren fra Haslum-gutta representert med Trond Tjemsland – en smekke med Tottenham-logo.

Hmmmm.

Men tusen takk og godt jobbet gjennom seks år, Tuva. Lykke til som mamma.