Glede og usikkerhet – Haslum

Glede og usikkerhet

Gjensynsgleden var stor da det endelig var lov til å trene og kaste ball sammen igjen. Men usikkerheten lurer fortsatt i bakgrunnen – om det vil bli spilt kamper igjen (les: sluttspill).

– La oss håpe at i alle fall treningshverdagen fortsetter, sier Haslum-trener Sten Stockfleth og kikker bort på spillerne som har kommet tilbake i manesjen igjen. Sjelden har vi sett gladere spillere på trening.

– Veldig hyggelig å se spillerne og at vi kan møtes igjen, legger Sten til.

Lagkaptein Anders Røe både nikker og smiler og er ening med sjefen.

– Helt klart veldig deilig å møtes og ikke minst kaste litt ball samt å se litt andre folk igjen. Når det er sagt, føles dette nærmest som at vi starter opp sesongen igjen for åttende gang eller noe slikt, gliser Anders.

TRENINGSPROGRAM

Sist Haslum spilte seriekamp var fem dager før julaften i fjor, 27-27 mot ØIF Arendal. For en drøy måned siden ble idrettshaller og treningssentre nedstengt i Bærum kommune. Nå er det lov til å møtes på trening igjen i Nadderud Arena.

– Hver enkelt spiller har fått et treningsprogram som de har fulgt og rapportert inn. De har gjort jobben sin. I tillegg har vi kommunisert underveis på telefonen. Det har fungert greit, men klart at vi har savnet den sosiale kontakten i hverdagen, forteller Sten.

– Når man må trene alene, gjelder det å være kreativ og legge en plan. Jeg har vært heldig og har fått trent styrke på jobben. Men noen av gutta har også truffet hverandre på Øverland og trent litt på de apparatene som står utendørs der, forteller Anders som kommer med en god ting under pandemi-nedstengingen:

– De gutta som har slitt med skade, har fått trent seg opp igjen, smiler han.

UVISSHET

Hverken Sten eller Anders har tro på kamper igjen før man går ut i sommerferie.

– Det ser ikke så veldig lyst ut, men vi lever alltid i håpet. Mandag kommer det mer informasjon fra forbundet om veien videre. Er det noe denne pandemien har lært oss, er det å vente på beskjeder og uvissheten, sier Haslum-treneren.

– Skal vi gjennomføre sluttspill, må vi ha noen treningskamper i bena. Uansett hva som besluttes på mandag, har vi ikke lov til å spille kamper før 9. mai, legger Sten til.

Selv har treneren følt på rastløsheten i denne nedstengingsperioden.

– Det er rart. Vi har jo alle bygd inn våre faste rutiner i hverdagen. Jeg har nok trent litt mer, men ikke så mye at det er noe å snakke om, gliser sjefen.