Nå satses det på sluttspill – Haslum

Nå satses det på sluttspill

Forbundsstyret i Norges Håndballforbund har vedtatt at tabellen etter halvspilt serie skal legges til grunn for plasseringen i seriespillet for REMA 1000-ligaen og 1. divisjon (begge kjønn).

Alle klubber i REMA 1000-ligaen menn og 1. divisjon menn har møtt hverandre minst én gang. De seriekamper som er avviklet i tillegg til dette, altså etter halvspilt serie, strykes fra den endelige tabellberegningen.

For Haslums del betyr det da at laget ender på 5. plass i Eliteserien – samme plass som sist år, men nå med mulighet for å gjøre det godt også i sluttspillet. Se fullstendig – og endelig – tabell for både REMA 1000-ligaen og 1. divisjon nederst i saken.

Følgende er da gjeldende:

Seriespill

**Elverum er seriemester i REMA 1000-ligaen menn sesongen 2020/2021. Ingen lag rykker direkte ned fra REMA 1000-ligaen, forutsatt at kvalifiseringen kan gjennomføres. Forbundsstyret vil vurdere opprykk og nedrykk på nytt dersom kvalifiseringsspill ikke lar seg gjennomføre.

**Kristiansand Topphåndball rykker opp til REMA 1000-ligaen. Ingen lag rykker ned fra 1. til 2. divisjon.

**REMA 1000-ligaen menn gjennomføres med 14 lag sesongen 2021/2022, mens 1. divisjon menn vil bestå av 11 klubber, dersom ingen opprykk fra 2. divisjon.

Kvalifisering og sluttspill

**Lagene som etter halvspilt serie er rangert som nummer 11, 12 og 13 i REMA 1000-ligaen menn, samt lag nummer 2, 3 og 4 i 1. divisjon menn, skal spille kvalifisering om en ekstra plass i REMA 1000-ligaen sesongen 21/22. Kvalifiseringen for menn er planlagt med oppstart 12. mai.

**Et sluttspill er tenkt gjennomført med oppstart 12. mai.

Europacup

**Høyeste rangerte europacupplass for menn tildeles sluttspillmester, forutsatt at sluttspillet fullføres med minimum best av tre semifinaler og best av tre finaler. Ved mindre omfang eller avlyst sluttspill overføres høyeste rangerte europacupplass til seriemester etter halvspilt serie.

**Nest høyeste rangerte europacupplass tildeles seriemester etter halvspilt serie, forutsatt at høyeste rangerte europacupplass tildeles sluttspillmester. Dersom høyeste rangerte europacupplass tildeles seriemester og sluttspillet fullføres i et redusert omfang, tildeles nest høyest rangerte europacupplass til sluttspillmester (eventuelt sluttspillfinalist dersom sluttspillmester fra før har høyeste rangerte europacup).

**Dersom sluttspill ikke blir fullført, eller avvikles i et redusert omfang, tildeles nest høyeste rangerte europacupplass til laget som endte som nummer 2 etter halvspilt serie i REMA 1000-ligaen.

**Tredje høyest rangerte europacupplass tildeles norgesmester (Elverum), eller finalist i NM-finalen (Nærbø) dersom norgesmester er tildelt høyere rangert europacupplass. Dersom begge finalistene er tildelt høyere rangert europacupplass tildeles tredje høyest rangerte europacupplass til det høyest rangerte lag etter halvspilt serie i REMA 1000-ligaen som ikke allerede er tildelt høyere rangert europacupplass.

**Fjerde høyeste rangerte europacupplass tildeles finalist i sluttspillet, forutsatt at sluttspillet fullføres med minimum best av tre semifinaler og best av tre finaler. Ved mindre omfang eller avlyst sluttspill overføres fjerde høyest rangerte europacuppplass til det høyest rangerte lag etter halvspilt serie i REMA 1000-ligaen, som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup plass.

**Eventuelt flere europacupplasser tildeles høyeste rangerte lag etter halvspilt serie i REMA 1000-ligaen, som ikke allerede er kvalifisert for europacupplass.