Nicolay Hauge vender tilbake – Haslum

Nicolay Hauge vender tilbake

Den rutinerte og målfarlige bakspilleren Nicolay Hauge (33) vender tilbake til Haslum og Nadderud Arena etter spill i Bækkelaget og tyske Magdeburg.

– Jeg gleder meg voldsomt, sier Nicolay etter å ha spilt de siste seks årene i Bækkelaget.

– Da det ikke ble noen forlengelse av kontrakten i Oslo-klubben, kjennes det veldig bra og riktig med Haslum. For meg blir det en spennende utfordring. Jeg kjenner trener Sten (Stockfleth) godt og har spilt sammen med veteranene Anders Røe og Trond Tjemsland. I tillegg har Haslum mange unge, sultne og talentfulle gutter, legger 33-åringen til.

PLAYMAKER

Nicolay Hauge og Anders Røe har flere felles trekk. Begge er bakspillere og begge startet sine håndballkarriérer i Njård. Ja, de kom også samtidig fra Oslo-klubben til Bærums-klubben i 2007. Etter bare én sesong i Haslum, søkte Nicolay lykken og nye utfordringer i tysk håndball; Magdeburg – hvor han ble i tre sesonger.

Så gikk turen tilbake til Bærum igjen. Der ruver han på en 16. plass blant antall spilte kamper (134 kamper og 305 mål). Også i Bækkelaget skjøt han godt fra seg. Spesielt 2017/18-sesongen var han svært giftig med 104 mål.

– Fortsatt er håndball morsomt. Jeg skal yte og bidra med mitt, lover Nicolay.

– I Nicolay får vi en spiller med mye erfaring – en spiller som kan styre spillet – og en dyktig playmaker, sier Haslum-treneren og fortsetter:

– I tillegg kjenner han klubben veldig godt og som vi kjenner godt – vi vet hva vi får i Nicolay.

TRØKK FRA TRIBUNENE

Hauge kan skilte med fire A-landskamper og en mengde aldersbestemte landslagskamper. Til daglig jobber han som nybilselger for Volkswagen hos Møller Bil Hvam. På hjemmebane venter han og samboeren sin førstefødte bare noen få dager før landets nasjonaldag.

– Da har jeg god til sesongoppkjøringen, gliser den kommende pappaen.

Sammen med sine nye lagkamerater håper han at Haslum igjen kan kjempe i toppen.

– Laget har nærmest hatt til vane å spille i Oslo Spektrum. I serien har det gått litt opp og ned de siste årene. Men nå bygger daglig leder Tom-Eirik Skarpsno og kompani opp Haslum igjen. Dette blir spennende og dette vil jeg være med på. Nå håper jeg bare at alt kommer tilbake til normalen igjen, slik at vi kan fylle opp Nadderud Arena igjen – en arena med stort trøkk fra tribunene.

Velkommen tilbake, Nicolay!