Nytt sportslig utvalg med tøffe mål – Haslum

Nytt sportslig utvalg med tøffe mål

Haslum HK kan presentere klubbens første sportslige utvalg som består av Tom-Eirik Skarpsno, Erlend Mamelund og Martin Steinseth – alle med solid erfaring fra topphåndball som få andre klubber kan matche. Visjonen er å ta klubben tilbake til toppen igjen.

– Vi er styrets forlengede arm i forhold til sport. Vi skal ivareta trenerteamet og spillerne og vi skal utvikle egne talenter gjennom breddedelen i klubben. Vi skal tenke både kortsiktig og langsiktig, forteller utvalgets administrative ressurs og daglig leder i Haslum HK, Tom-Eirik Skarpsno.

– For egen del handler det om å formalisere oppgavene mine som jeg allerede har i klubben – som å snakke med Sten (Stockfleth, Haslum-trener) og bruke tid på de nye yngste spillerne. Utvalget skal sørge for at klubben er på rett vei i forhold til sportsplanen som er lagt, forteller Haslum-legenden Erlend Mamelund som har en merittliste knapt noen i norsk håndball kan matche.

Tredjemann i utvalget er Martin Steinseth, som i dag er styremedlem i Haslum HK og som selv har spilt ti år i Haslum.

Martin Steinseth (til venstre) i forbindelse med kontraktsignering Kristian Gjestrud. Foto: Arkiv

– Jeg ønsker også at Haslum skal gjøre det bra. Viktig å ha fokus på å utvikle egne unge spillere. Jeg kjenner godt til både trener og daglig leder og har både spilt og trent sammen med flere av dagens spillere, forteller Martin og legger til med et bredt smil:

– Som spiller ga jeg for det meste ballen til Erlend – så scoret han.

TØFT MARKED

I drøyt 20 år har Haslum HK preget norsk topphåndball. Klubben kan blant annet vise til tre seriemesterskap og fire kongepokaler. Siste seriegull ble imidlertid vunnet helt tilbake til 2013/14-sesongen og det siste cupgullet ble vunnet noen år etter i 2016/17-sesongen.

– Haslums visjon er krystallklar – vi skal være en topp-5-klubb. I dag er vi et hestehode bak noen klubber i REMA 1000-ligaen, forteller Tom-Eirik.

– Kommersielt må klubben bli større og sterkere. Vi må gjenerobre posisjonen vi hadde tidligere. Det kan gi oss titler på veien. Men vi vet at markedet der ute er tøft om dagen. Derfor må vi kommunisere tydelig, fortsetter Tom-Eirik.

– Og det vil fortsatt være viktig for oss at vi lykkes med å utvikle spillere fra Haslum, legger han til og viser til at klubben har gjennom 20 år utviklet unge norske spillere og eksportert dem videre til de beste utenlandske ligaene – som for eksempel Sander Sagosen, Kent Robin Tønnesen, Sander Øverjordet, Simen Schønningsen, Aksel Horgen, Besard Hakaj, Håvard Åsheim, Thomas Kristensen, Sebastian Barthold – og selvfølgelig legenden selv: Erlend Mamelund.

– Det skal fortsatt være viktig at klubben lykkes med å utvikle spillere og sende dem ut i de større ligaene. Vi har ikke råd til å hente dyre produkter. Vi må hele tiden sørge for å være en attraktiv klubb for nye norske spillere og spe på med egne talenter – skjønt enkelte ganger kan vi spe på med spillere som Viktor Glatthard og Nicolas Suter, forteller Tom-Eirik.

Tom-Eirik Skarpsno.