Fireårskontrakt for Martin – Haslum

Fireårskontrakt for Martin

Den 201 centimeter høye og 113 kilo sterke strekspilleren Martin Hovde (19) har signert en fireårskontrakt med Haslum etter kun en sesong. – En fremtidig mann for landslagstrener Christian Berge, sier legenden Erlend Mamelund.

– Det kjennes veldig, veldig, veldig bra, smiler Martin bredt.

– Dette har jeg kjempet for gjennom treninger og i de kamper hvor jeg har fått sluppet til – skjønt det har jo ikke blitt så mange seriekamper i disse koronatider, legger Ja-gutten til – fortsatt like bred i smilet.

BEST I NORGE

Martin Hovde er en fornuftig, treningsvillig og lærevillig, men også ydmyk unggutt som står godt plantet med begge bena trygt på parketten. Han visste at det ville bli et kvantesprang fra å spille aldersbestemte kamper i fjor til å spille i REMA 1000-ligaen denne sesongen.

– Ja, det var en stor overgang. Høyere tempo, både i bena og på ballen – og mye mer trøkk og kraft i forsvarsspillet. Men jeg er villig til å gi alt som kreves på hver eneste trening og i hver eneste kamp, forklarer 19-åringen.

– Det var en enkel beslutning å tilby Martin en fireårskontrakt. Du finner ikke et større talent på hans alder i Norge på den posisjonen, sier en krystallklar Erlend Mamelund – i tillegg til å være en klubblegende så sitter han også i sportslig utvalg.

– Martin er to meter høy, har mye muskler, er sterk som en bjørn og løper både raskt og langt. Han kan nå så langt han vil. Han kan bli proff om noen få år – helt i tråd med Haslums filosofi. Martin er en fremtidig mann for landslagstrener Berge, legger Erlend til.

STEG FOR STEG

Martin fortsetter bare å smile når han hører Haslum-legenden forklarer hvorfor klubben satser på strekspilleren de neste årene.

– Fireårskontrakten er bare starten på min håndballkarriere. Det er nå det begynner. Selvfølgelig må jeg ta steg for steg – samtidig som jeg vil nå så langt som mulig, forteller fremtidens gladiator som er som unggutter flest.

– Kanskje ute i Europa en gang, sier Martin som på dagtid studere informatikk ved Universitetet i Oslo.

LEO OG MARTIN: For få uker siden signerte Leopold Nicolaus en treårskontrakt med Haslum. Få uker senere kvitterer Martin Hovde med fire år.