Storskytter og forsvarskriger til Haslum – Haslum

Storskytter og forsvarskriger til Haslum

Gled dere Haslum-tilhengere – Henrik Bielenberg (26) er klar for Bærums-klubben fra kommende sesong. Bakspilleren karakteriseres som en storskytter og en forsvarskriger.

– Dette blir gøy. Jeg gleder meg veldig, sier Henrik på telefonen fra Sverige hvor han de to siste årene har spilt for eliteserieklubben IFK Ystad.

– Haslum føles som riktig klubb for meg i fortsettelsen av min håndballkarriere. Dette blir en fin og spennende utfordring. I tillegg er jeg kjent med organisasjonen i Haslum. Og så er det godt å komme «hjem» – skjønt jeg er opprinnelig fra Oslo øst, humrer 26-åringen.

TOVEISSPILLER

Henrik Bielenberg startet sin håndballkarriere i Oppsal, for deretter å melde overgang til nabo Bækkelaget. Som 17-åring kom han til Follo, hvor han utviklet sine håndballferdigheter ytterligere. Som en følge av mer og mer spilletid utviklet han også sitt forsvarsspill.

Med sin ekstreme spenst og skuddstyrke ble Henrik en sentral toveisspiller for Follo.

Etter fem år i Follo gikk ferden nordover til Bodø, hvor han spilte i tre sesonger. Og som sagt de to siste årene har han spilt i svenske Ystad, hvor seriespillet har vært gjennomført uten koronapauser i motsetning til REMA 1000-ligaen.

– Vi får en veldig bra spiller i Henrik, slår daglig leder i Haslum, Tom-Eirik Skarpsno, fast. Han kjenner 26-åringen godt fra tiden som landslagstrener for LM94 og som håndballtrener på Wang Toppidrett.

– Henrik har gjort det bra i flere år. Han har fått masse rutine og erfaring. I tillegg har han masse bra kvaliteter. Han skal fylle to roller; som bakspiller og stå i midtforsvaret, forklarer Tom-Eirik.

GJENSYN MED BENJAMIN

– Jeg elsker å krige og stå i forsvar og ta ansvar. Jeg skal finne min rolle, sier Henrik og fortsetter:

– Jeg både vil og skal være med å bidra på mitt høyeste nivå. Haslum skal absolutt gjøre det bra i seriespillet. Laget har mange bra spillere.

Henrik har signert for 2 pluss 1 år. Han blir gjenforent med Benjamin Hallgren, som kom til Haslum foran inneværende sesong fra nettopp Follo.

– Vi kjenner hverandre godt og samarbeider bra, sier «svensken».

Velkommen til Haslum, Henrik.