Treårskontrakt for Leopold Mortvedt Nicolaus – Haslum

Treårskontrakt for Leopold Mortvedt Nicolaus

Mens seriespillet i håndball for tiden står på stedet hvil, fosser Leopold Mortvedt Nicolaus (19) frem i turbofart. Den talentfulle kantspilleren har akkurat signert en treårsavtale med moderklubben Haslum.

– Dette er sååå gøy og sååå gledelig. Jeg fikk ett år på å prøve meg. Jeg har jobbet som f… for å oppnå akkurat dette, sier den 19 år unge kantspilleren.

– Dette føles også som en anerkjennelse og som en målopplevelse over alt det jeg har lagt ned i trening og som jeg søker som spiller. Jeg kan jo ikke annet enn å smile fra øre til øre, smiler, nei gliser Leopold eller bare Leo blant medspillere, kompiser og familie.

– Når det er sagt, er jakten på videre avansement bare i startfasen. Dette gjør meg bare mer og mer sulten, legger han til.

GUTTEDRØMMEN

Leo ble tatt opp i A-stallen foran denne sesongen. I kampsammenheng ble det for det meste sporadiske innhopp – helt til han fikk sjansen i seriekampen mot Sandefjord hjemme i Nadderud Arena søndag 1. november 2020 i Nikolai Stricklands skadefravær.

Han var ikke mer beskjeden enn at han klinte til med storspill fra høyrekanten og scoret fire mål – og ble i tillegg kåret til banens beste spiller.

– Guttedrømmen var gått i oppfyllelse, sa Leo den gangen.

Etter gjennombruddet ville «alle» snakke med og ha en bit av Leo. I dag sier han om kampen: – Det var litt uvant situasjon for meg. Jeg ble nok tatt litt på sesongen. Det var ikke så lett å omstille meg fra kampfokus til å måtte svare og forklare alt. Utrolig gøy, men dagen etter handlet det kun om trening igjen.

TRENINGSVILLIG

Det var ikke gitt at det ble håndball for Leos del med oppvekst på Blommenholm, hvor fotball og tennis står sterkere som idretter enn håndball.

– Valget var i grunnen enkelt da håndball var morsomst for min del. Som venstrehendt fikk jeg prøve meg mye. Dessuten var miljøet i Haslum utrolig godt, forklarer Leo som utviklet seg videre som elev på NTG-U og deretter NTG. Og så på Haslums A-lag foran inneværende sesong.

– Leo er en lokal gutt vi har veldig troen på. Han har hatt en stor utvikling i løpet av sesongen, og vi bare håper på dette bare fortsetter de neste tre sesongene, forteller Haslum-trener Sten Stockfleth og fortsetter:

– Han er treningsvillig og arbeider hardt for å nå målene sine. Vi håper at vi kan bidra til at Leo fortsetter den fine utviklingen.

– Jeg har fortsatt ekstremt mye å lære. For meg kjennes Haslum som en trygg og riktig klubb for meg til både å lykkes og utvikle meg videre, svarer 19-åringen som til daglig utdanner seg til eiendomsmegler på BI.

– Det er viktig å ha en utdannelse i bunn. Men det er mange år til jeg skal jobbe med det. Som håndballspiller har jeg en drøm en gang å kunne spille i utlandet og på landslaget, sier den alltid blide og positive unggutten som bare digger trening og oser av energi.

Leo er ikke bare god på håndballbanen, men også på kjøkkenet:

– Når jeg vil, gliser han og røper hjemmelaget burger som sin spesialitet.

Leos forbilde har i mange år vært den franske kantspilleren Luc Abalo – helt til han meldte overgang til Elverum foran denne sesongen. Ny favorittspiller er islendingen Sigvaldi Gudjonsson – etter at han har forlatt nettopp Elverum.