Hjem til ny klubb og fleskesteik – Haslum

Hjem til ny klubb og fleskesteik

Det har blitt lite med spilletid og favorittmiddag for Aleksander Selmar (22). Etter sesongen reiser den ambisiøse bakspilleren på 199 centimeter og med 103 kilo muskler hjem til Danmark og hardt satsende Grindsted.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg har ønsket meg mer spilletid, men det er det dessverre ikke blitt, sier den alltid blide og humørfylte danske drengen.

– I utgangspunktet hadde jeg tenkt å bli i Haslum i mange år. Andre norske klubber er uaktuelle. Men i Danmark har jeg fått en toårskontrakt med Grindsted, tett ved Kolding og syd på Jylland, en klubb som denne sesongen har rykket opp til 1. divisjon og har ambisjoner om ytterligere avansement. Det er bare noen år siden at klubben spilte i 5. divisjon, forteller den opprinnelige Aalborg-gutten som endelig kommer noe nærmere mammas gryter – og da aller helst en klassisk danske fleskesteik med kartofler samt en grønn bayer på spisebordet.

– Det har blitt så som så med middagskokkelering på hybelen på Bekkestua, smiler Aleksander.

AMBISJONER

En eventyrlysten og ambisiøs Aleksander Selmar kom til Haslum og Norge sommeren 2019. De to foregående årene var den danske U21-landslagsspilleren med i Aalborgs elitegruppe. En ikke ukjent Haslum-gutt og Aalborg-spiller ved navn Sebastian Barthold anbefalte klubben hjemme i Bærum.

– Jeg hadde lyst til å komme meg litt vekk og ut, både håndballmessig og fra mammas gryter samt å utvikle meg videre som menneske. Nå i ettertid kan jeg vel si at jeg har utviklet meg minst på kjøkkenet, humrer 22-åringen.

Starten på Norges-oppholdet håndballmessig var meget bra for Aleksander.

– Men jeg slet litt utenfor banen med praktiske ting det første halve året da jeg måtte lære meg nye ting, innrømmer han uten å legge noe skjul på det. Men det løsnet seg og gikk heldigvis bedre.

Foran denne sesongen ble han skadet i håndleddet under en sosialtur i marka med laget med resultat: 15 sting og pause i nesten to måneder og slit med å få spilletid igjen.

– Jeg har fortsatt ambisjoner på håndballbanen. Kortsiktig handler det om å få mer spilletid. På lenger sikt vil jeg etablere meg i den danske eliteserien. Det tror jeg kan få gjennom Grindsted, forklarer Aleksander som per dato står bokført med 37 kamper og 11 mål for Haslum.

GODE MINNER

Aleksander har bare gode minner fra Norges-oppholdet. Grunnet koronatider er det blitt begrenset med opplevelser utenfor idrettshaller rundt om i landet.

– Jeg har fått med meg noen turer i fjellet og har besteget topper langt høyere enn Himmelbjerget (Danmarks høyeste fjell på 147 meter over havet, red.anm.), smiler dansken stolt.

– I tillegg har jeg fått masse erfaring, noe som har styrket meg som menneske. Tiden her har vært fantastisk. Jeg har møtt mange fantastiske mennesker, både i og utenfor klubben. Koronabestemmelser har som sagt begrenset mulighetene, men jeg tror likevel jeg har fått det beste ut av det, forteller Aleksander som ofte sees gående med hodetelefoner.

– Hva hører du på, Aleksander?

– Masse forskjellige – alt fra Bee Gees til rap. Det kommer an på stemningen, humrer unggutten.

– Hmmmm – hva med Rolling Stones? undrer undertegnede (selvfølgelig.)

– He he he, men jeg hadde ikke sagt nei dersom jeg hadde fått en konsertbillett gratis, gliser dansken som har langt mer sans og interesse for Playstation og røper en hemmelighet:

– Det har blitt noe fortnite sammen med Trond.

Men først fullfører Aleksander sesongen med Haslum før kursen settes sydover til Jylland. Lykke til videre med karrieren din.