Nicolas vender hjem ved sesongslutt – Haslum

Nicolas vender hjem ved sesongslutt

Nicolas Suter (26) har valgt å terminere avtalen med Haslum. Sveitseren forlater klubben ved sesongslutt. Trenerteamet er allerede i gang med sonderinger av en erstatter.

– Bakgrunnen er rett og slett koronasituasjonen, forteller Nicolas som kom til Haslum og Norge foran inneværende sesong – et opphold hvor håndball og opplevelser skulle stå i sentrum.

– Koronasituasjonen har gjort det og fortsatt gjør det at det ikke ble den opplevelsen med å reise rundt i landet, møte nye mennesker og være sosial. Istedenfor har det blitt mye ensomhet og usikkerhet. Planlegging har dermed vært helt umulig. Da er dessverre ett år i Norge nok – ikke to år dessverre som planen, drømmen og avtalen var, legger den alltid hyggelige, blide og sympatiske sveitseren til.

– To ganger har kjæresten kommet opp fra Sveits. Begge gangene med de pålagte og obligatoriske karantenedagene. Ikke holdbart i lengden.

FLYTENDE NORSK

Det var en spent, glad, forventningsfull og optimistisk Nicolas Suter vi møtte rett før sesongstart til et portrettintervju. Det gikk på en blanding av engelsk, tysk og norsk ved hjelp av tolk, landsmann og lagkamerat Viktor Glatthard. I løpet av tre-fire måneder har Nicolas lært seg flytende norsk.

– Jeg skal holde språket ved like ved å lese norske aviser og se på norsk tv – og når pandemien er over skal jeg tilbake til Norge på ferie. Håndballkarrieren fortsetter i Sveits neste sesong, sier 26-åringen.

Men heldigvis blir midtbacken værende i Haslum ut sesongen. Han står så langt bokført med 15 kamper og 36 mål.

– Motivasjonen til håndball er der fortsatt. Jeg skal bidra med mitt til at Haslum gjør det best mulig i serien og i sluttspillet, sier Nicolas som også får en hektisk vår utenfor håndballbanen med studier på BI samt innlevering av en masteroppgave.

Suter har signert under på en avtale med klubben han kom fra – Wacker Thun.

SONDERINGER

Haslum-trener Sten Stockfleth synes det er trist at Nicolas forlater Haslum, men han har full forståelse og sympati for sveitseren.

– Selvfølgelig skulle vi gjerne ha hatt med Nicolas videre. Men vi har jo visst om det en liten stund, slik at vi er allerede i gang med sonderinger av både midtback samt et par andre posisjoner med tanke på neste sesong, opplyser Sten.