Endelig returnerer Barthold til Nadderud – for Norge: – Gledelig gjensyn – Haslum

Endelig returnerer Barthold til Nadderud – for Norge: – Gledelig gjensyn

Det er tre og et halvt år siden Sebastian Barthold sist spilte i Nadderud Arena. Når han fredag gjør det på nytt, er det med det norske flagget på brystet.

Haslum-kjæledeggen nyter stadig tilværelsen i den danske toppklubben Aalborg Håndbold og har ingen planer om å flytte på seg – foreløpig. For som han selv sier:

– Jeg tar en kontrakt om gangen og ønsker å prestere best mulig på hver trening og kamp jeg stiller opp på.

Tabelltopp i Danmark

Aalborg har startet sesongen bra og kniver om tabelledelsen med GOG i den danske eliteserien. I tillegg er laget ute i tøffe Champions League-kamper.

– Vi har gjort mye bra. I år som i fjor. Det er moro å vise at vi har noe der å gjøre og at vi er et europeisk topplag, sier Barthold fra hotellsengen på Scandic Fornebu.

Mesterskapsdrømmen

Det norske «nødlandslaget» startet oppladingen til sine to EM-kvalkamper mot Hviterussland 1. januar på Gardermoen. Tirsdag spilte de borte mot samme nasjon og tapte 33-25.

Men – vi må spørre.

– Det var ikke her du skulle være?

– Nei. Jeg skal være ærlig og si jeg er skuffet over ikke å være med i VM-troppen. Det er det sikkert mange som er. Jeg har lyst til å spille der – det har jeg alltid hatt, og det kommer jeg garantert også til alltid å ha så lenge jeg er håndballspiller, svarer Barthold.

For mens A-landslaget gjør seg klare for VM i Egypt i neste uke, og med treningskamper mot Danmark torsdag og lørdag denne uka, så Norges håndballforbund seg nødt til å kalle inn rekruttgutta til EM-kvalik. NHF ønsket ikke å ta noen sjanser med tanke på reisevirksomheten og den smitterisikoen det kunne utsatt spillerne som skal til Egypt for.

– Jeg har vært mer skuffet tidligere og kanskje litt mer forberedt nå. Men jeg ble skuffet og har lyst til å være med.

– Det er ett av de store målene mine: Å spille mesterskap for Norge, sier Barthold.

Første kamp i Nadderud på tre og et halvt år

Men når det ikke ble treningskamper mot Danmark og VM i eksotiske Egypt, stilte han som alltids opp da Norge trente hans tjenester.

– Det er en særegen mulighet å få tellende landskamper under slike omstendigheter.

I returen til Nadderud Arena må han ta til takke med null tilskuere og et strengt smitteregime.

– Det blir et veldig hyggelig gjensyn, erindrer han og legger til at mange fine minner er skapt i Nadderud.

Og gjensynet – det håper han blir minneverdig.

– Vi leverte ikke helt bra i bortekampen mot Hviterussland. Helst skulle vi vært noe nærmere i målprotokollen med tanke på innbyrdes oppgjør, men vi må gjøre det beste ut av det og angripe fra start i morgen. Jeg er sugen på å vise meg frem, sier han.

Kjempegode mot de gode, svake mot de dårlige

Og legger til at han får med seg det meste hans gamle klubb driver på med i REMA 1000-ligaen i samme arena.

– Jeg har sett alle kamper i år og følger godt med på det meste. Har god oversikt.

– Har du noen tips til Haslum fra den toppklubben du spiller i?

– Haha. Nei, ikke sånn direkte. Men det som kjennetegner Aalborg er at vi har en ekstrem tro på det vi gjør. Det er et konsept som alle er trygge på og alle gjør alt de kan for å holde i og gjennomføre. I tillegg har vi hatt evnen til å være kyniske og bikke jevne kamper i vår favør, der kanskje Haslum har slitt litt de seneste årene.

– Kjennetegnet for Haslum er at de er kjempegode mot de gode og svake mot de dårlige. Det oser kvalitet når man knuser Elverum i Nadderud, så er det utilgivelig å tape borte mot Fjellhammer. Og det er litt som Sten (Stockfleth) sa rett før juleferien: Det svinger for mye i prestasjoner, men på det beste hamler man opp med de beste.

Retur?

Og fra Haslum til Aalborg er det per tiden et lite sprang.

– Det er et veldig proft opplegg rundt laget, og det omhandler alt fra ledelsen til de som jobber i administrasjonen og til trenere, støtteapparat og spillere. Det er en god helhet for det hele og det bygges klubb for hvert år som går, og samtidig utvides budsjettet og økonomien i klubben er grønn hvert år. Klubben er bra, økonomien i klubben er bra og byen er veldig fin. Og det gjør jo heller ikke noe å spille foran 3-5000 tilskuere når det ikke er koronatider.

Men en retur til Haslum – er det mulig?

– Vi skal aldri si aldri. Men det var som jeg sa i sted, jeg tar én kontrakt av gangen og har fortsatt ambisjoner som håndballspiller og ønsker å utforske mer. Men én ting som er uaktuelt, det er å bli Elverum-spiller, humrer han.

Før han presierer:

– Jeg trives veldig godt hvor jeg er nå. Jeg nyter øyeblikkene og opplevelsene jeg får – og har fått – i Aalborg.

Norge – Hviterussland ser du på TV 2 fra klokken 18:10 fredag.