Like muligheter for alle! – Haslum

Like muligheter for alle!

Riktig god romjul til deg som følger Haslum Håndball. I går kom den spennende nyheten, via Budstikka, om at Haslum HK overtar driften av Bærum Topphåndball med umiddelbar virkning, i første omgang ut sesongen 2020/21. 

Det er gode nyheter for hele bærumshåndballen. Haslum Håndball skal bli metropolet for topphåndball i Bærum, og da trenger vi dame- og herrehåndball i én og samme klubb. 

Siden den nye, felles sportsplanen for klubben ble rullet ut i vår, vært en målsetning om å gi like rammevilkår for både gutter og jenter under paraplyen Haslum Håndball. Første steg på veien var felles profil og merkevare, men vi savnet et damelag som skulle gå foran for å ytterligere bygge identiteten i klubben.

Det har vi nå fått, og det gleder vi oss stort over. 

Haslum Håndball har som sitt store mål å legge til rette for at alle som ønsker å spille håndball, skal få gjøre det – uavhengig av nivå man ønsker å spille på. Dèt også uavhengig om ønsket er å bli den neste Sander Sagosen eller Silje Solberg, eller om man bare synes det er gøy å treffe venner i hallen noen ganger i uken. 

Et viktig prinsipp i Haslum har alltid vært å skille bredden og eliten med tanke på økonomi, slik at det er solide brannmurer mellom og at det ikke er noen risiko for breddeavdelingen at Haslum Håndball satser på å lag i Norgestoppen. I fremtiden vil vi bruke Haslum Håndball i profileringen av klubbene. 

Samtidig skal også klubbene ha sine egne regnskaper og budsjett, akkurat som i dag. 

Noen av de viktigste suksesskriteriene i Haslum HKs 20-årige historie har vært kontinuitet og dét å ha en solid breddeavdeling i ryggen. Mange av de som nå spiller i en av de store, europeiske klubbene, er flasket opp gjennom systemet. Ikke minst hjelper det å ha en stor dugnadsånd og frivillige mennesker som bryr seg om Haslum. Det hjelper enormt. 

Sportsplanen som ble utviklet og lansert i vår, tar ikke hensyn til om du er gutt eller jente. Det skal være like forutsetninger for alle. Et prinsipp som breddehåndballen spesielt er glad i. Vi har så mange flotte jenter og gutter som løper rundt i hallene våre. Og i Haslum står vi også i en ganske så unik posisjon – det er omtrent like mange gutter som jenter som spiller håndball. 

Det å ha en lik profil å identifisere seg med, og bygge kultur rundt, mener vi er viktig for om vi skal nå våre målsetninger, som blant annet er: 

  • Vi ønsker flest mulig, lengst mulig og at de skal bli best mulig
  • Haslum HK i toppen av norsk håndball
  • Bærum Topphåndball på sikt skal spille seg inn i REMA 1000-ligaen
  • At det er like muligheter for alle

Haslum HK er i dag en veldreven klubb med over 20 års erfaring fra toppnivå. Nå er målet å bruke den erfaringen og kompetansen til å skape et bærekraftig miljø for å i fellesskap nå de målene vi har satt. Vi ønsker å bruke arbeidskraften og kompetansen på tvers av klubbene for å skape en best og bredest mulig plattform for å profilere Haslum Håndball gjennom de tre respektive klubber.

Gjennom sesongen har Haslum Håndball hatt et tett og nært samarbeid med flere samarbeidsklubber – iallfall så godt det har latt seg gjøre i denne perioden. ØHIL, Snarøya og Vestre Bærum LIL har både gutter og jenter som også trenger gode rammevilkår for å få mest mulig glede av håndballen. 

Vår jobb har vært å lytte til deres behov og prøve å dele den kompetansen som etterspørres. Gjennom Haslumskolen og sportsplanen vil målet på sikt være å hjelpe naboklubbene i området til å nå vårt felles hovedmål: Flest mulig, lengst mulig, i sin egen klubb.

Og også søke samarbeid der det er naturlig på noen årganger. Et mest mulig likt set-up for alle i området uavhengig om du er jente eller gutt, spiller i ØHIL, Snarøya, Vestre Bærum LIL eller Haslum.

Vi kommer i perioden framover til å søke ytterligere samarbeid med klubbene rundt oss for å skape så gode rammevilkår som vi kan.

Haslum Håndball ønsker også å vise for samarbeidspartnere og samarbeidspartnere at vi bryr oss om helheten. 

Bredde avler topp, og topp avler bredde – det er viktig for en ung jente eller gutt å ha noen forbilder i samme hall som seg selv. 

At noen har gått gjennom samme systemet tidligere og kanskje oppnådd sine drømmer er av større betydning enn vi kanskje tror for ungdommen. 

Hvis vi kan være med å legge dette til rette for at håndball skal være idrettsglede for alle, var det viktig å få med jentene også.

Det er viktig for Haslum Håndball at det er like muligheter for alle.

Tom-Eirik Skarpsno,
Daglig leder, Haslum Håndballklubb