Stian runder 100 kamper mot Drammen – Haslum

Stian runder 100 kamper mot Drammen

Kantspilleren kom til Haslum i 2017 etter proffspill i Danmark og Tyskland. Søndag runder Stian Brevik (28) 100 kamper når Bærums-laget møter Drammen borte.

– 100 kamper ja – kult, men jeg har litt vanskelig for å tro det, smiler «hurtigtoget» på venstrekanten.

Stian er dermed spiller nummer 29 i rekkene som oppnår et tresifret antall kamper for Haslum siden starten av Haslum HK i 1999.

– Personlig er det bare ett tall. Men jeg er fornøyd så lenge Haslum vil ha meg, legger Stian til.

– Jeg håper at Stian blir med i 100 kamper til. Stian har en profesjonell innstilling og jeg føler meg trygg på at han alltid leverer varen i hver eneste kamp. Han har jo også spilt profesjonelt i utlandet – og det er jo en grunn til det. Det sier noe om hans holdninger, sier Haslum-trener Sten Stockfleth om jubilanten.

Stian er den kantspilleren, høyre som venstrekanten, som har det høyeste snittet i antall scoringer i REMA 1000-ligaen i inneværende sesong. Bare Nærbøs Sindre Heldal ligger for Haslum-spilleren på toppscorerlisten i totalt antall scoringer med ett mål, dog med et lavere gjennomsnitt, men så har da han også spilt en kamp mer enn Stian. Forrige sesong endte Stian som nummer 25 blant ligaens toppscorere med totalt 72 mål. På 14 kamper denne sesongen ligger Stian på plass nummer åtte med 74 fulltreffere.

– Jeg har gode lagspillere, spesielt Benjamin (Hallgren), som spiller meg opp, svarer Stian beskjedent.

– Stian leverer alltid på et bra nivå, supplerer Sten.

Kjøre på maks

Søndag venter tabelltreer Drammen i Drammenshallen – et lag Stens mannskap beseiret med 27-24 tidligere i høst hjemme i Nadderud Arena. Ser vi på toppscorerlisten i ligaen, har ikke DHK noen spillere på topp 10. Bestemann er Alexander Westby på plass 18 med 61 mål.

– Men DHK har en god bredde, gode spillere og en god målvakt – altså jevnt godt besatt i alle posisjoner, forklarer Sten.

Han har imidlertid mest fokus på eget lag.

– Ja, det handler først og fremst om egne prestasjoner. Heldigvis har vi et tettere kampprogram nå. Foran Fyllingen-kampen hadde vi ikke spilt kamp på to og en halv uke. Med et tettere kampprogram skal vi finne tilbake til vår egen identitet.

Noen sure tap denne sesongen i høst til tross – vi minner bare om at Haslum har beseiret både serieleder Elverum og som nevnt tabelltreer Drammen.

– Nå gjelder det bare å kjøre på maksimalt, konkluderer Haslum-sjefen.

Avkast i Drammenshallen er klokken 18.00. Du kan se kampen direkte på budstikka.no.