Jan-Erik innlemmet i «Haslum HK Wall of Fame» – Haslum

Jan-Erik innlemmet i «Haslum HK Wall of Fame»

– Det er ikke ofte jeg blir satt ut og føler meg målløs, ydmyk og rørt. Men det klarte dere nå, sier «evighetsmaskinen» (les: oppmann/materialforvalter) Jan-Erik Grøndahl (75) som er blitt innlemmet i «Haslum HK Wall of Fame».

– Jeg går alltid sist ut av garderoben for å låse døren. Da jeg kommer ut i hallen, ser jeg spillerne sammen med flere Haslum-folk står oppstilt rundt kuben som er nesten senket helt ned til gulvet. Irriterende tenkte jeg, fordi vi skal jo trene, forteller Jan-Erik med et bredt glis.

– Men så oppdaget jeg at Tom-Eirik (Skarpsno, daglig leder, red.anm.) hadde blomster i hånden og henvendte seg til meg. Og det handlet om meg også. Det er ikke ofte jeg blir satt ut, smiler 75-åringen som innrømmer at han kjente en tåre eller to i øyekroken.

EN EKTE KLUBBMANN

Torsdag 3. desember 2020 ble Jan-Erik Grøndahl utnevnt til medlem nummer 3 i «Haslum Håndballklubbs Wall of Fame». Medlemmene i «Haslum HK Wall of Fame» utnevnes til enhver tid av den sittende styrelederen i Haslum HK.

– Det er sjeldent en slik utmerkelse har vært mer fortjent. Han har stått på døgnet rundt for at alle skal føle seg hjemme – fra sin første kontakt med Haslum IL tidlig på 1960-tallet. Fra 1989 var han oppmann på Haslum Ils herrelag, og reisen tok ikke slutt der. Da Haslum HK så dagens lys i 1999, var Jan-Erik en meget viktig brikke – selvsagt som oppmann på benken, forteller Tom-Eirik.

Saken fortsetter under bildet.

NYTT MEDLEM: – Det er ikke ofte jeg blir satt ut og føler meg målløs, ydmyk og rørt. Men det klarte dere nå.

– Jan-Erik er selve symbolet på kontinuiteten i Haslum – en ekte klubbmann og ildsjel som tvers igjennom er rød – og litt til. Nå er han oppmann på Bærum Topphåndballs lag i 1. divisjon – stadig aktiv i Nadderud Arena, Haslumhallen og Gjønneshallen. På vegne av hele Haslum-familien gratulerer vi deg med en velfortjent utmerkelse, og vi ønsker samtidig å takke deg for en helt utrolig innsats i utrolig mange år. Din innsats har vært gull verdt for utrolig mange personer, legger daglig leder til.

I tillegg hadde fire tidligere og nåværende Haslum-spillere sendt en hilsen som ble vist på kuben: Erlend Mamelund, Thomas Kristensen, Sebastian Barthold og Vegar Sørlie Tennfjord – som alle roste og takket Jan-Erik for en helt spesiell innsats og innstilling for klubben gjennom mange tiår.

– Snakk om å bli tatt på sengen. Jeg vet jo hvem (Erlend Mamelund og Tom-Eirik Skarpsno, red.anm.) som allerede er innlemmet i «Haslum HK Wall of Fame» og henger på veggen. Tenk deg meg ved siden av disse to karene, smiler hovedpersonen bredt.

– Så fortjent og så hyggelig, supplerer dagens lagkaptein Anders Røe.

75 ÅR INGEN ALDER

Jan-Erik Grøndahl er oppvokst i «Skeid-land», det vil si på Torshov i Oslo. På 1960-tallet etablerte han han seg med familie på Bærums Verk. Da de øvrige familiemedlemmene engasjerte seg med håndball, fulgte Jan-Erik med, som frivillig trener, oppmann og/eller materialforvalter. På dagtid var han ansatt i Budstikka som typograf, en arbeidsplass han hadde fra 1968 til han gikk av med pensjon i 2007.

Av døgnets 24 timer får håndballen, ifølge Jan-Erik selv, daglig mellom 10-12 timer. Hvor mange vannflasker har fylt opp eller drakter og håndkler han har vasket og hengt opp til tørk, vites ikke. Men det er MANGE.

– Hva driver deg?

– Håndball er gøy.

– Blir du aldri sliten?

– Nei, fordi håndball er gøy.

– Er du like flink til å stelle og vaske hjemme?

– Nei, det er nok ikke den samme gløden der, he he. Der hender det at skittentøykurven blir litt for full.

– Kan du slappe av?

– Jeg blir aldri stresset. Jeg kan slappe av med en film på tv, gjerne en actionfilm.

– Hva med fremtiden? Du rundet 75 år i sommer.

– Så lenge helsen holder, holder jeg på videre. Du vet, trenere og spillere kommer og går, men folk i støtteapparatet består. Jeg behøver ingen kontrakt. Og nå er det ekstra moro med at jentene i Bærum Topphåndball leder 1. divisjon, sier Jan-Erik Grøndahl – treneren, oppmannen og materialforvalteren som har jobbet gratis for klubben i sitt hjerte gjennom tiår etter tiår etter tiår etter tiår etter tiår og blir aldri lei. Han er betegnelsen på en virkelig «evighetsmaskin».

Gratulerer med innlemmelsen i «Haslum HK Wall of Fame», Jan-Erik.

FAKTA: Haslum HK Wall of Fame

Kriterier:
A. Personen må ha utmerket seg på en helt spesiell måte på klubbplan.

B. Personen skal ha vært en markant skikkelse og god ambassadør for Haslum HK gjennom en årrekke og etterfulgt klubbens verdier.

Medlemmer:

1. Erlend Mamelund – utnevnt 6. desember 2017.
2. Tom-Eirik Skarpsno – utnevnt 19. desember 2019.
3. Jan-Erik Grøndahl – utnevnt 3. desember 2020.

Gratulerer med innlemmelsen, Jan-Erik!

Les mer om Wall of Fame her.