Kameratene som inngikk en pakt – Haslum

Kameratene som inngikk en pakt

Da håndballspiller i Haslum, Nikolai Strickland (23), og ishockeyspiller i Frisk Asker, Viktor Granholm (23), gikk på NTG-U, inngikk bestekameratene en pakt.

– Ja, allerede ved starten på ungdomsskolen inngikk vi en pakt, hvor vi lovet hverandre å få det til på vår hver arena – jeg som håndballspiller og Viktor som ishockeyspiller. Dermed startet både et livs langt vennskap og en felles treningshverdag, forteller Nikolai.

– Viktor er den mest ivrige av oss to. Han har dratt med meg på utallige treninger. Som håndballspiller og ishockeyspiller har vi ulike styrker, noe vi har dratt og fortsatt drar nytte av, sier Nikolai.

– Som ishockeyspiller har jeg fått mye nytte av spenst- og hurtighetskompetansen hos håndballspilleren, supplerer Viktor

BI-STUDIER

I dag er Nikolai Strrickland Haslums klare førstevalg på høyrekanten. Viktor Granholm er en av landslagsspillerne til Frisk Asker. Begge debuterte på hvert av sine respektive A-lag som 16-åringer.

De møttes som elever og ble raskt klassekamerater på NTG-U. Deretter fortsatte de sammen på NTG. I dag studerer de begge ved BI ved siden av idrettskarrierene – Nikolai på andre året innenfor eiendomsmegler og Viktor på tredje året/bachelor innenfor økonomi- og administrasjon.

De trener sammen. De støtter hverandre. De henger sammen. De lager mat sammen – dog utpeker Nikolai hockeyspilleren til å være den beste kokken av dem med biff, søte poteter og brun saus som spesialiteten. De kan nesten beskrives som et «ektepar».

– He he. Jeg har samboer, Kathrine, gliser hockeyspilleren.

– Jeg har også kjæreste, Frederikke, supplerer håndballspilleren.

– Men vi lever et nokså likt liv, legger Viktor til.

– Jeg husker fra ungdomsskoletiden. Da trente vi hjemme hos Viktor på Jar. Faren hans hadde ordnet et treningsstudio over garasjen, forteller Nikolai og fortsetter:

– Som bestekompiser og idrettsutøvere skjønner vi hverandre rent treningsmessig, noe som er midt i blinken for oss.

For et par års siden kjøpte Viktor og Kathrine seg leilighet på Fornebu.

– Er det ikke trening eller studier, ja da setter vi frem et par tv-skjermer i stuen på lørdagene hjemme hos Viktor og ser på sport og følger med fra forskjellige arenaer, humrer Nikolai som har sjekket inn på Fornebu utallige ganger opp gjennom årene og legger til:

– Jeg synes synd på Kathrine noen ganger. Men hun er grei.

MOT ERKERIVALENE

Deres unge alder til tross, de kan nærmest betegnes som godt etablerte utøvere i henholdsvis Haslum og Frisk Asker. De leverer «varene» på håndballbanen og ishockeybanen. De elsker å score mål og gjerne være med på avgjøre kamper, spesielt når erkerivalen står på den andre banehalvdelen – som mot Elverum i håndball og Vålerenga i ishockey.

I høst vant Haslum 31-23 over Elverum. Nikolai bidro med seks scoringer.

– Deilig å sette på plass et lag som kjemper mot Europas toppklubber, gliser Nikolai.

I forrige uke vant Frisk Asker 5-2 over Vålerenga. Viktor gjorde hat trick.

– Ekstremt kult at det ble akkurat mot Vålerenga, sier Viktor – gliset hans er ikke noe mindre enn hos kameraten.

Så langt i sesongen har Nikolai gjort 45 mål på 12 kamper. Viktor har gjort ni mål på 12 kamper.

UT I EUROPA

Bestekompisene har mer til felles. Om de også har inngått enda en pakt, er litt hemmelighetsfullt. Men de har i alle fall en felles drøm. De vil begge utøve sin idrett utenfor landets grenser.

– Du skal ikke se bort ifra det. Helst i samme by. Stockholm er en bra by, gliser Nikolai og legger til:

– Men da må vi ordne slik at vi får oss en felles agent.

– Vi har våre drømmer. Men om den realiseres, ja det er noe helt annet, sier Viktor.

– Men vi har troen på at vi er gode nok, supplerer Nikolai.

17 OG 59: – Vi har våre drømmer. Men om den realiseres, ja det er noe helt annet, sier Viktor. FOTO: STEIN HALVORSEN