– A-lagsdebuten var digg – Haslum

– A-lagsdebuten var digg

Martin Hovde rakk knapt å grue seg da treneren ba 18-åringen spille de siste minuttene mot Sandefjord. Dermed kunne strekspilleren skrive seg inn i historiebøkene til Haslum HK.

– Det føltes utrolig deilig – helt digg. Jeg skal innrømme at det kilte litt i magen, gliser Haslum-spilleren på 201 centimeter, Martin Hovde, som foran denne sesongen ble tatt opp på A-laget.

Fasiten så kort var to kamper på benken uten innhopp – helt til sist søndag.

– Det er jo dette jeg trener for – for å kjenne på disse gode følelsene hvis jeg får sjansen. Klart at jeg er spent mens jeg venter og tenker på hva gjør jeg om jeg får et innhopp, smiler Martin fra øre til øre.

FAMILIEN PÅ TRIBUNEN

Vi skrur tiden tilbake til søndag 1. november. Det er rundt fem minutter igjen av kampen mot Sandefjord. Martin kommer inn og får sin A-lagsdebut samtidig som laget har en utvist spiller. Etter kort tid får Haslum enda en spiller utvist. Men Martin blir ikke tatt av banen av den grunn.

– Det føltes spesielt. Man må flytte bena enda raskere og jobbe for en mann ekstra, sier Martin.

Jeg skal innrømme at det kilte litt i magen.

Martin Hovde, debuterte for Haslums a-lag søndag

Så er Haslum i angrep. Benjamin Hallgren spiller ballen inn til Martin på strek og unggutten skyter – men Sandefjord-målvakten får en tå på ballen.

– Bomskuddet irriterer meg ennå. Men nervene spilte meg nok et puss. Jeg tenkte nok ikke helt klart i hodet. Men totalt sett en god start på A-laget, sier Martin som kunne dele det historiske øyeblikket med mamma, pappa, lillebror og kjæresten på tribunen. Og hjemme på Jar ble det dekket på til festmiddag sammen med de tre førstnevnte familiemedlemmene i tillegg til en ekstra middag hos kjæresten senere på kvelden.

LEO OG MARTIN: Tidligere klassekamerater, nåværende trenerkollegaer og lagkamerater på Haslums A-lag. Foto: Victor Iversen

ENORM FYSIKK

Haslum-trener Sten Stockfleth er full av lovord om 18-åringen:

– Martin er en stor mann med enorm fysikk – en veldig spennende strekspiller som står på hver eneste trening hver eneste dag. Martin har imidlertid hatt en del skader slik at en hovedting for hans utvikling, er å holde seg skadefri og være tålmodig.

– Klart at dette motiverer meg. Lysten er der større en noen gang. Det er jo også dette jeg trener for hver eneste dag. Jeg vil ha enda flere minutter på banen. Men det er knallhard konkurranse om strekposisjonen. Haslum har et stjernegalleri av strekspillere. Jeg skal love alle at jeg skal bli enda bedre, både bakover og fremover, sier Martin i høst begynte på informatikk-studier på Blindern og som sammen med lagkamerat og tidligere klassekamerat, Leopold M. Nicolaus, trener G16-laget til ØHIL.

Begge gutta hadde en god håndballdag denne søndagen med Leo som ble kåret til Haslums beste spiller og Martin som fikk sin A-lagsdebut.

– Moro at vi lyktes sammen, smiler Martin Hovde.