Leos store gjennombrudd – Haslum

Leos store gjennombrudd

Haslum – Sandefjord 32-26 (17-15). Leopold M. Nicolaus (19) grep sjansen da rutinerte Nikolai Strickland måtte kaste inn håndkleet tidlig i kampen grunnet skade. «Førstereisgutten» ble også kåret til hjemmelagets beste spiller.

– Dette var utrolig gøy. Akkurat nå føles det som at guttedrømmen har gått i oppfyllelse, gliser Leo – en ektefødt Haslum-gutt som har gått gradene i klubben.

Foran denne sesongen fikk han kontrakt med A-laget. Før møtet med Sandefjord sto Leo bokført med ti kamper (les: korte innhopp) og fire mål. Søndag kveld spilte han i over 45 minutter og puttet på fire mål.

– Det gjelder å gripe sjansen. Og heldigvis klarte jeg også å sette sjansene de gangene jeg ble spilt opp av lagkameratene. De betyr mye for meg. Det er dette jeg jobber for hver dag, smiler en godt fornøyd 19-åring.

I LUFTA: Leo satte fire baller bak Sandefjords målvakt i Nadderud søndag kveld.

MÅ OVERBEVISE TRENEREN

I utgangspunktet er rutinerte Nikolai Strickland førstevalget på høyrekanten. Bak ham kjemper nykommerne Leopold M Nicolaus og Mads Ødegård om den samme posisjonen på kanten.

– Det gjelder å overbevise treneren på hver trening. Men vi har et godt og trygt miljø i laget. Selv om vi konkurrenter, backer vi hverandre opp, forklarer Leo.

– Ja, Leo grep absolutt sjansen til tusen – helt herlig. Og helt ærlig – jeg er ikke overrasket over Leos prestasjon i kveld. Både han og Mads har begge gjort det bra i oppkjøringen til sesongen, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

Gjennombruddsmannen selv takker for seg og hjemme venter en lang og god middag med familien.

– Mandag er det trening igjen. Det er slik hverdagen er, smiler helten fra Nadderud Arena.

FLERE LYKKES

Om første omgang kan det sies at Haslum slet med bomskudd, litt slik som mot et annet bunnlag for noen dager siden. Men etter hvilen var det aldri i tvil om hvilket lag som ville gå seirende ut av seriekampen.

– Ja, det ble litt mye bomskudd. I begynnelsen preger det også kampen. Men vi gjennomfører likevel en ganske bra kamp, oppsummerer Sten.

Leo er nevnt. Men også andre spillere bidro med for at poengene ble igjen i Bærum.

– Med flere spillere som kommer tilbake etter skade og flere spillere som også lykkes, får vi flere strenger å spille på som lag, sier en godt fornøyd Sten og fortsetter:

– Nicolas (Suter) blir varmere og varmere i trøyen og tar en enda større rolle i laget.

– Thomas (Langerud) kommer inn med gode prestasjoner – deilig.

– Martin (Hovde) debuterer på A-laget og gjør nesten et mål også.

– Felix (Lunde) leverer en meget bra kamp og skaper mye.

Haslum: Felix Lunde 4, Anders Røe 1, Viktor Glatthard 2, Nicolas Sutter 7, Vegard sørlie Tennfjord 2, Leopold M. Nicolaus 4, Trond Tjemsland, Nikolai Strickland, Dominic Grimstad 1, Benjamin Hallgren 4, Stian Brevik 5, Thomas Langerud, Aleksander Høiness, Stian Grimsrud, Aleksander Selmar Pedersen1, Martin Hovde.

Toppscorer Sandefjord: Andre Pung Tuzow 7.