Ny milepæl er nådd – 400 mål – Haslum
Stian Brevik

Ny milepæl er nådd – 400 mål

Allerede i seriepremieren rundet Stian Brevik 350 mål i Haslum-drakten. Mot Halden onsdag nådde den lynraske kantspilleren en ny milepæl – 400 mål. Søndag kommer Sandefjord på besøk.

27-åringen kom til Haslum i 2017 etter spill i både tysk- og dansk liga. Pr i dag ligger Stian som nummer fem på toppscorerlisten i REMA 1000-ligaen med 53 mål (39+14).

Med totalt 400 mål på 95 kamper gir det et gjennomsnitt på 4,2 mål pr kamp.

– Overrasket over 400 mål totalt, Stian?

– Nei. Det var forventet av meg selv. Det er gøy å lage mål. Det er jo det jeg jager hele tiden.

– Men du stopper vel ikke der?

– Å nei. Jeg har en god stund igjen av kontrakten, så jeg skal fortsette med å produsere fremover.

– Hva driver deg til mål etter mål etter mål?

– Det å bevise for meg selv at jeg har noe der å gjøre. Å score mål er enkelt målbart. Prestasjonsmessig gir det meg glede å score mål. Det at laget vinner, er for meg en god drive.

– Du har som eneste spiller scoret i samtlige 10 seriekamper pluss i cupkampen mot Runar denne sesongen.

– Det overrasker meg litt. Jeg spiller jo i en posisjon hvor jeg skal score mål pluss at jeg tar straffer. Så har jeg blitt bedre til å skru av hodet dersom jeg brenner skudd eller straffer og kommer sterkere tilbake.

– Ditt fineste mål?

I fjor mot Elverum, selvfølgelig, og med Morten Nergaard i mål. Fra en litt dårlig vinkel og Nergaard trodde at jeg ville trikke og han gikk ned, men jeg la ballen over hodet hans i langhjørnet. Deilig.

– Ditt rareste mål?

– Det var i grunn et vanskelig spørsmål. Rareste mål? Det er umulig å huske 400 mål. Jeg klarer ikke å tenke lenger tilbake enn et par sesonger. Men mine mål har vel vært mest på det jevne.

– Ditt viktigste mål?

– Også det mot Elverum, selvfølgelig. En cupkamp for et par år siden. Den første semifinalen hjemme. Kampen var jevn og vippet helt til sluttminuttene. Men helt på slutten fikk jeg muligheten på blank kasse og scoret.

(Det hører med til historien at Haslum tapte returkampen borte. Men det er en annen historie).

MØTER SANDEFJORD

Og ikke nok med måljubileet. Søndag 13. desember (mot Drammen borte) kan det bli et nytt jubileum for Stian: 100 kamper for Haslum.

– Hva «veier tyngst» – 100 kamper eller 400 mål?

– Det kan ikke sidestilles. Uansett er jeg stolt. Dog er det min oppgave å score mål – så kanskje det å spille så mange kamper for Haslum gjør meg litt stoltere.

Men allerede på søndag kan han feire litt igjen, når Haslum tar i mot Sandefjord i Nadderud Arena. Da fyller Stian 28 år.

– Hva ønsker du deg?

– Først og fremst to poeng pluss en god prestasjon av laget. Vi har til gode å levere en god kamp som forhåndsfavoritter.

– Stian, det gikk skeis mot Halden på onsdag. Hva kan vi forvente av deg og gutta mot Sandefjord?

– Jeg forventer et heltent Haslum-lag. Vi har noe å bevise etter tapet mot Halden. Vi skal være konsentrerte gjennom 60 minutter og ta to poeng.

Avkast mot Sandefjord i Nadderud Arena søndag er klokken 18.00. Kampen ser du på budstikka.no.