Klatret opp til 4. plass – sjefen hyller Strickland – Haslum

Klatret opp til 4. plass – sjefen hyller Strickland

(HASLUM 29-25 VIKING): – Vi ga aldri Viking en sjanse til å vinne kampen. Da er det også veldig deilig å være på benken, oppsummerer Haslum-sjef Sten Stockfleth.

Som etter dagens seier kunne se laget sitt klatre til 4. plass på tabellen, to poeng bak serieleder Elverum.

STRICKLAND HERJET

Haslum tok tak i onsdagens oppgjør fra første kast på ballen. Det var første omgangs store spiller, Nikolai Strickland som startet ballet for rødtrøyene.

1-0 ble fort til 8-4 og da så gjestenes trener, Scott Harrington, seg nødt til å ta kampens første timeout – allerede etter 13 spilte minutter.

Det hjalp ikke nevneverdig. Seks minutter senere var Haslum oppe i en femmålsledelse, og Viking kappet innpå med ett mål til pause, 16-12.

– Førsteomgang er veldig solid. Vi sliter litt en periode, men drar det fint i land, sier Stockfleth, og trekker frem høyrekanten sin:

– Nikolai var rett og slett dritgod den første halvtimen. Både forover og bakover. Han snappet baller og var til tider enorm. Det er deilig at han og Stian (Brevik) har kommet såpass godt i gang med sesongen, smiler Stockfleth. Brevik satte fire baller i mål onsdag.

Strickland sto bokført med seks mål – allerede etter førsteomgang.

TRANSPORTETAPPE

Andreomgang fortsatte som en ren transportetappe for bærumslaget. Gjestene yppet seg, la om til 7 mot 6-spill offensivt, men også det løste hjemmelaget godt. Til slutt ebbet det ut i en komfortabel 29-25-seier etter at Stockfleth og Ole Andreas Sverre slapp til unggutta de siste minuttene.

– Vi har funnet en defensiv trygghet som gjør at vi får enkle kontringer. Vi hjelper Trond (Tjemsland) godt og han får strødd rundt seg. Da skal vi være vanskelig å stoppe, og det var vi også i dag.

VANSKELIG BORTEBANE

Neste oppgave er Halden på bortebane kommende onsdag. Et Halden-lag som har slitt og ligger på 12. plass, men som fortsatt spiller hjemmekampene sine i Remmenhallen.

– Den er også en vanskelig nøtt å knekke. HTH har tapt de siste kampene med et mål. Det skiller enormt små marginer i årets eliteserie og vi må være på jobb når vi møter dem på bortebane, slår Haslum-sjefen fast.

KAMPFAKTA

Haslum – Viking 29-25 (16-12)
Nadderud Arena, onsdag kveld
Haslums målscorere:
Benjamin Hallgren 7, Nicolas Suter 6, Nikolai Strickland 6, Stian Brevik 4, Dominic Grimstad 2, Anders Røe 1, Felix Lunde 1, Viktor Glatthard 1 og Leopold Nicolaus 1.
Vikings toppscorer: Helgi Høydal, 7 mål.
Tilskuere: 200 i Nadderud Arena
Utvisninger: Haslum 4×2 min., Viking 6×2 min..
Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang