Vegard i en eksklusiv klubb – Haslum

Vegard i en eksklusiv klubb

Det skjedde mer enn at Haslum brøt bortebane-forbannelsen på onsdag. Vegard Sørlie Tennfjord (26) rundet 200 kamper for Haslum – en prestasjon kun seks spillere har gjort før ham.

– Utrolig, men først og fremst veldig moro, svarer 200-mannen og linjespilleren med et bredt smil.

– Jeg hadde ikke sett for meg 200 kamper i Haslum-drakten da jeg startet opp. Når det er sagt, kunne jeg ikke tenkt meg et slikt jubileum for en annen klubb enn Haslum. Jeg er stolt ved å være på den eksklusive listen.

Spillere som har passert 200 kamper:

1. Anders Røe 448

2. Trond Tjemsland 434

3. Erlend Mamelund 311

4. Thomas Kristensen 277

5. Sebastian Barthold 240

6. Einar Riegelhuth-Koren 239

7. Vegard Sørlie Tennfjord 200

Debuten skjedde 15. september 2013. Motstander var Falk borte i Horten. Bærums-laget vant 32-23.

– Jeg kan ikke si at jeg husker noe fra kampen.

12. desember samme år gjorde Vegard sitt første mål for Haslum – det vil si han gjorde tre da Haslum igjen møtte Falk, men denne gangen i Nadderudhallen.

– Sorry, jeg husker ikke det heller, smiler 26-åringen og fortsetter: – Men jeg husker vi vant ti kamper på rad.

OMSKOLERT BAKSPILLER

Som 14-åring kom Vegard til Haslum fra moderklubben Bygdøy Monolitten IL i Oslo.

– Vårt 14-årslag slo seg sammen med Haslum. Som junior ble jeg tatt opp i A-lagsstallen – dog uten kontrakt, men det var stas likevel. Haslum hadde mange gode spillere som jeg så opp til, som for eksempel Einar Riegelhuth-Koren (tidligere Sand Koren) og Erlend Mamelund. Tenk deg å trene sammen med disse gutta.

Frem til han fylte 15 år, var Vegard bakspiller.

– Jeg skjøt hardt, men hadde ingen spenst. Da jeg søkte meg til NTG, fant treneren fort ut at jeg ville passe bedre som linjespiller. Han så tydeligvis et eller annet med meg. Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd med den omskoleringen.

STORE ØYEBLIKK

Øyeblikkene er mange for 200-mannen.

– I min siste sesong som andre linjespiller fikk jeg komme inn noen minutter da vi spilte i EHF-cupen borte mot Hamburg – et fantastisk godt lag. Det var motiverende. I tillegg satt pappa på tribunen. Jeg ble ikke noe mindre stolt og motivert for videre satsing etter den opplevelsen.

– Eller da vi vant cupfinalen mot erkerivalen Elverum for et fullsatt Oslo Spektrum (28-26 i 2016 og Vegard gjorde fem mål).

– Eller da vi spilte hjemme mot Kiel, riktignok en vennskapskamp, men likevel mot et meget godt tysk lag. Det er ikke alle som har scoret på en verdens keeper som Niklas Landin (har vunnet EM,- VM- og OL-gull), gliser Vegard.

TÅLMODIGHET

På sine 200 kamper har Vegard gjort 371 mål.

– For min del er ikke egne mål det viktigste. Jeg er mer opptatt at vi vinner kampen enn om jeg scorer og da gjerne bidra gjennom en sperre eller lage rom for andre.

Det tok tre sesonger før Vegard ble klubbens førstevalg som strekspiller.

– Jeg husker den sesongen. Jeg gjorde 74 mål – morsomt, men siden har jeg aldri vært i nærheten.

Vegard minnes at han måtte smøre seg med mye tålmodighet før han nådde dit han er i dag.

– Da jeg endelig fikk sjansen, fikk jeg betalt for all treningen jeg hadde lagt ned. Jeg ser at Martin (Hovde) og Philip (Skjerve Slette) er der jeg var i min debutsesong 2013/14. De skal jobbe hardt for å slå ut meg. Men den dagen det skjer, ja det blir en veldig bra dag for Haslum – i god linjespiller-tradisjon, smiler Vegard og legger til:

– Det er faktisk godt å se på når andre spillere i samme posisjon som meg lykkes når jeg mislykkes. Det handler om å gjøre dette sammen.

Vegard har kontrakt ut neste sesong. Ambisjonene strekker seg enda lenger. Her kommer et aldri så lite varsko til en klubblegende:

– Erlend; du står i dag som nummer tre på listen med 311 kamper. Ikke føl pallplassen for sikker.

FAKTA:

Vegard Sørlie Tennfjord.
200 kamper for Haslum HK.
Debuterte 15.09.13.
26 år.
Oppvokst i Oslo.
Bor på Bekkestua.
Samboer med Hege Drøyvold.
Utdannet sivilingeniør fra Oslo Met.
Barndomsklubb: Monolitten Bygdøy IL
Linjespiller i Haslum HK.
371 mål.
Seriemester.
Cupmester.
Generelt (veldig) interessert i sport. Liker filmer og musikk og lage mat.