Trond både reddet og scoret da bortebane-forbannelsen ble brutt – Haslum

Trond både reddet og scoret da bortebane-forbannelsen ble brutt

Kolstad – Haslum 23-24 (11-12). Endelig satt sesongens første borteseier i sikringsboksen etter en fantastisk forsvarskrig av samtlige Haslum-spillere – dog med en ekstra kreditt til målvakt Trond Tjemsland som både var i det umulige- og målfarlige (!) hjørnet.

Haslum-veteranen med 434 kamper bak seg scoret to mål. Totalt er han oppe i syv mål etter åtte kamper denne høsten.

– Trond var utrolig bra. Han hadde mange viktige redninger på slutten – en matchvinner, oppsummerer Haslum-trener Sten Stockfleth megafornøyd på telefonen fra Trondheim.

– Han er også blant de mest sikre på å treffe det åpne motstandermålet med skudd over hele banen, 40 meter. Han har godfølelsen og ikke minst teknikken, legger Sten til.

Høydramatisk

Men la oss starte med slutten – den høydramatiske avslutningen. Med firer minutter igjen på klokken får forsvarssjef Viktor Glatthard sin tredje to minutter og dermed rødt kort. Gjestene fra Bærum leder 23-21. Like vel er Haslums Nicolas Suter frekk nok til å score Haslum 24. mål for kvelden.

Med to minutter igjen har gjestene kastet bort ballen to ganger i angrep. Men bak har Haslum Trond Tjemsland. Med 30 sekunder igjen reduserer hjemmelaget til 23-24. På nytt kaster Haslum bort ballen i angrep. Tre sekunder før full tid får Kolstad frikast. Etter et par pasninger er ballen på vei mot Haslum-målet. Siren går og ballen i mål – men ifølge dommerne noen få tiendedel for sent.

Haslum har tatt sin første borteseier denne sesongen.

Eller som Solan Gundersen i Flåklypa ville ha sagt det: – Nei, dra med langsomt gjennom fuglekassa!

Slik opplevde trener Sten Stockfleht sluttdramatikken:

– Selv om vi leder på slutten, føler jeg meg aldri sikker på seier før kampen er over. Vi hadde muligheten ved flere anledninger til å avgjøre den. Kanskje er pulsen for høy både på banen og på benken.

– Da Viktor får det rød kortet, går Vegard (Sørlie Tennfjord, red.anm.) inn som treer i forsvaret. Men heldigvis får ikke Kolstad sjansen til å spille etablert angrep.

 Og hva føler du nå, Sten?

Deilig å kunne skrinlegge bortebane-forbannelsen. I kveld fortjener gutta en øl i baren.

Haslum: Anders Røe 5, Viktor Glatthard, Nicolas Suter 3, Vegard Sørlie Tennfjord 1, Mads Falck Rekstad, Trond Tjemsland 2, Nikolai Strickland 1, Dominic Grimstad 2, Benjamin Hallgren 6, Stian Brevik 2, Mads Ødegård, Aleksander Høiness, Stian Grimsrud, Aleksander Selmar Pedersen, Kristian Gjertrud 3, Martin Hernes Hovde.