Haslum utklasset Elverum – Haslum

Haslum utklasset Elverum

Haslum – Elverum 31-23 (17-9). Haslum scoret det første målet. Siden så de seg aldri bakover og utklasset serieleder, seriefavoritt og erkerival Elverum – samtidig som Nikolai Strickland også kunne juble for et aldri så lite jubileum.

– Vi var revansjelystne fra kampen mot Fjellhammer. Vi hadde bestemt oss til å være det første laget som slår Elverum, forteller lynvingen på høyresiden, Nikolai Strickland.

– Vi løper best begge veier. Helt bakerst står Trond (Tjemsland, red.anm.) som en konge. Vi er best i forsvar, vi er best i angrep, ja vi er best i alle posisjonene – så enkelt, smiler unggutten.

Saken fortsetter under bildet.

SOM EN VEGG: Trond Tjemsland og Haslum vant endelig over Elverum igjen. Foto: Victor Iversen

Foran søndagens kamp i Nadderud Arena sto Nikolai bokført med 146 mål på 118 obligatoriske kamper. Med seks fulltreffere i kveld passerte han dermed 150 mål for Haslum.

– Det føles bare superdigg, gliser Nikolai og får en god klem av mormor og håndball-entusiast Turid Tveter.

– Jeg er super stolt av barnebarnet. Jeg har fulgt ham på håndballbanen siden han var seks-syv år gammel. Nikolai er rolig i hodet og får aldri utvisninger. Men jeg må også si at hele laget var fantastisk i dag, sier mormor.

Satte standarden

Stian Brevik satte standarden allerede etter 36 sekunder. Etter ti minutter ledet hjemmelaget 5-2. Etter 20 minutter sto det 13-5. Og til pause sto det 17-9 i favør Haslum.

– Vi har ledet stort til pause tidligere mot Elverum. Derfor sa jeg til spillerne at vi går ut til andre omgang som om det står 0-0 på lystavlen. Vi skal fortsette å angripe og ha det moro, forklarer Haslum-trener Sten Stockfleth.

Som sagt – som gjort. Haslum koblet på turboen på nytt og ga seg ikke før det sto 31-23.

«Jubilanten» Nikolai gjorde fem av sine seks mål etter hvilen.

– I dag kjente jeg meg i flytsonen – en utrolig deilig følelse. Men jeg er helt avhengig av gode lagkamerater som spiller meg frem.

Kampens toppscorer ble kantkollega Stian Brevik med åtte fulltreffere.

– Stian er en klassespiller og ekstremt god. Han er en mann for de store anledningene. Dette var som forventet av ham, gliser Nikolai.

– Vi spiller disiplinert. Da kan vi gjøre kontringene og ikke få kontringene i mot oss, supplerer Stian.

NIKOLAI OG MORMOR: – Jeg er super stolt av barnebarnet mitt, sier mormor Turid Tveter. Foto: Stein Halvorsen

God kontroll

Halvveis i andre omgang la Elverum om til et offensivt forsvar samtidig de la merke på Haslums Benjamin Hallgren.

– Gutta beholdt roen og hadde god kontroll tross Elverums omlegging av forsvarstaktikk. Og vi tok heller ingen unødvendig sjanser, og ble heller ikke stresset, sier Sten som får siste ord:

– Ingenting er deiligere enn å slå Elverum.

PS: Godt å se Nicolas Suter tilbake i kamp igjen.

Haslum: Anders Røe 7, Viktor Glatthard, Nicolas Suter 1, Vegard Sørlie Tennfjord 3, Mads Falck Rekstad 1, Leopold Mortvedt Nicolaus 1, Trond Tjemsland 1, Nikolai Strickland 6, Dominic Grimstad, Benjamin Hallgren 2, Stian Brevik 8, Thomas Langerud, Aleksander Høiness, Stian Grimsrud, Kristian Gjestrud 2.