Foran møte med Elverum: – Vi har alt å vinne – Haslum

Foran møte med Elverum: – Vi har alt å vinne

Haslum-trener Sten Stockfleth sier at det er bare deilig å møte erkerival Elverum nå på søndag. – Det er en annen inngang til denne kampen enn mot Fjellhammer forrige uke.

– Vi har alt å vinne. Vi må slippe oss løs, sier sjefen og fortsetter:

– Tabell-syver Haslum og serieleder Elverum er på forskjellige nivåer. Nå er det kun ett av disse lagene som kjemper om seriegull. Derfor blir dette rivalisering-stempelet noe annerledes denne gangen. Når det er sagt, er det klart at man husker disse kampene opp gjennom årene. Derfor er det ikke noe som er morsommere enn å spille jevnt med Elverum.

«Rar» statistikk

Tar man en titt på scoringsstatistikken til Norges Håndball Forbund, kan man lett bli lurt eller forvirret. Blant toppscorerne i REMA 1000-ligaen ligger beste Elverum-spiller på 24. plass, Thomas Solstad med 25 mål. Nest beste scorer er Alexander Blonz med 23 mål, mens Dominik Mathe ligger på 45. plass med 20 mål.

Haslum har følgende spillere inne blant de 40 mest produktive i serien så langt: Stian Brevik på 5. plass med 35 mål, Benjamin Hallgren på 9. plass med 32 mål og Nikolai Strickland på 38. plass med 21 mål.

Samtidig viser tabellen at Elverum har gjort 197 mål etter seks seriekamper, mens Bærums-laget har gjort 159 mål med samme antall spilte kamper.

– Forklar, Sten?

– Det er enkelt, svarer Sten og smiler før han svarer videre:

– Elverum har dobbel dekning på alle posisjonene. Ofte spiller de bare halve kampen eller bare annen hver kamp. Men dersom du legger sammen antall mål per posisjon, ja da vil toppscorerlisten se helt annerledes ut.

– Vi må derimot bruke de beste spillerne mye, ofte gjennom hele kampen.

Uansett lover Sten kamp mot serielederen.

– Vi må slippe ned skuldrene og spille vår beste håndball – hvis vi skal ha en sjans.

Tilbake i trening

Tirsdag trente Nicolas Suter for fullt. Hvorvidt sveitseren blir spilleklar til søndag, er ikke avklart i skrivende stund. Også Felix Lunde rapporteres i mer aktiv trening.

– Han kan gjøre det meste, bortsett fra kontakt. Jeg tror Felix er tilbake igjen i november, enten mot Sandefjord eller Nærbø, og ikke som først fryktet nærmere jul, opplyser Sten.

Kampen på søndag med avkast klokken 18.00 i Nadderud Arena er også rosa sløyfe-kampen for 2020 (les egen sak om Petter Andersen og Kirsten Birkeland på hjemmesiden).

– Vi som alle andre håper at folk støtter brystkreftsaken, sier Sten.