Bortebanespøkelset fortsetter – Haslum

Bortebanespøkelset fortsetter

Fjellhammer – Haslum 34-28 (16-16). Etter tre bortekamper i årets seriespill står Haslum fortsatt uten poeng. Savnet av Nicolas Suter og Felix Lunde er åpenbart, både defensivt og offensivt.

– Hva skal jeg svare? spør Haslums assistenttrener OA, Ole Andreas Sverre, og fortsetter:

– Jeg vil ikke kalle det for bortebanespøkelse. Det er ikke faktoren i dag. Vi gjør feil underveis i kampen som blir utslagsgivende. Fjellhammer får kampen inn i sitt spor og de utnytter våre feil til de grader. Når de samtidig har en keeper som til så grader har dagen, ja da blir det vanskelig.

Ny kollaps

Kampen i Lørenskoghallen begynte imidlertid bra for Bærums-laget. Haslum ledet 3-0, 10-5, 12-8, anført av syvmålscorer Nikolai Strickland, men likevel sto det uavgjort 16-16 til pause.

– Vi spiller en god førsteomgang – akkurat slik vi skal. Men mot slutten slipper vi inn tre raske mål mot oss. I pausen klarer vi ikke å nullstille oss, forklarer OA.

Etter hvilen var Fjellhammer det førende laget. Med et kvarter igjen å spille ledet hjemmelaget 25-20. Tre minutter senere var ledelsen skrumpet inn til ett mål, 25-24 i favør Fjellhammer.

Nærmere kom aldri lagkaptein Anders Røe og hans mannskap. Et aggressivt hjemmeforsvar og gjester som ble presset til offensive og tekniske feil samt for mange bomskudd grunnet utålmodige bakspillere er hovedforklaringene.

– Andre omgang ligner mye på den kollapsen som skjedde mot Runar i cupkampen med blant annet fem tekniske feil på rad. Vi måtte prøve noe, men lyktes ikke.

Fortsatt er Nicolas Suter og Felix Lunde ute grunnet skader.

– Vi kan ikke skylde på dem som ikke er med. Men hele spillertroppen skal merke den dagen Nicolas og Felix er tilbake igjen, sier OA.