Scoringsdebuten unnagjort – Haslum

Scoringsdebuten unnagjort

Nykommerne Mads Ødegård (18) og Leopold Mortvedt Nicolaus (18) kjemper begge om spilletid på høyre kantposisjon i Haslum. I siste kamp gjorde de sine første mål i A-lagsdrakten.

Kampen det siktes til var åttendedelsfinalen mot Runar sist helg. Glem sluttresultatet. Men debutscoringene til «førstereisguttene» på høyrekanten glemmes ikke.

Først ut var Leopold eller bare «Leo» i hverdagen, drøyt 20 minutter ut i første omgang og Haslum utlignet til 11-11:

– Vi rullet opp et angrep. Ballen kom fra Benjamin (Hallgren, red.anm.). Jeg fikk en grei vinkel og la den i korthjørnet. Jeg kjente glede, adrenalin og lettelse – på mitt første skudd også. Det var digg å se benken reise seg, forklarer Leo som fyller 19 år om et par uker.

Han gjorde for øvrig enda ett mål, på tampen av kampen.

Mads skrev seg også inn i klubbhistorien – helt i starten av andre omgang. Hans mål sendte Haslum opp i ledelsen 19-18.

– Rett i forkant løp Stian (Brevik, red.anm.) og jeg på et utspill fra Trond (Tjemsland, red.anm.). Men den langpasningen ble snappet Runar-målvakten. Tilbake i forsvaret igjen sa jeg til Trond at det var ledig på høyresiden også. Ved neste mulighet fikk jeg en langpasning fra Trond og jeg satte ballen i mål. Jeg husker følelsen – endelig kom jeg over scorings-barrieren. Men det ble ikke noe tid til jubel. I håndball går det fort. Neste duell er bare sekunder unna, forklarer Mads.

– Men det var piss at vi tapte kampen. Men også en lettelse å notere seg på scoringslisten for første gang. Det var en seier i seg selv, legger Leo til med et bredt smil.

UTROLIG KULT

Begge ungdommene signerte tidligere i år sine første proffkontrakter.

Mads er vokst opp med håndball i Fjellhammer. I skolesammenheng går 18-åringen siste trinn på Wang Toppidrett.

– I flere år har jeg sett opp til spillerne i Haslum. Plutselig er jeg i klubben selv. Utrolig kult, sier Mads.

Leo er en vaskeekte Haslum-spiller, bosatt på Høvik og har gått på NTG-U og NTG. I høst begynte han på BI og studerer megling.

– Helt siden jeg var liten gutt, har jeg vært på masse A-kamper opp gjennom årene. Jeg har ikke hatt så stor tro på at jeg en dag skulle være en av spillerne selv. Men det gjør hele greia litt ekstra kult, sier Leo.

SPILLETID OG ANSVAR

Men før de ble hentet til eliteseriespill, har begge guttene vært vant til mye spilletid og ta stort ansvar på de respektive aldersbestemte lagene opp gjennom årene. Nå ser hverdagen annerledes ut.

– Ja, jeg har snakket en del om det hjemme. Å komme opp på A-laget er helt annerledes og kanskje litt vanskelig også. Jeg skal være ærlig nok til å si det, forklarer Leo.

– Jeg er helt enig med Leo. Men jeg har heldigvis ett år igjen på G18-laget, hvor jeg får både spilletid og ansvar. Når det er sagt, er det kult at Sten (Stockfleth, trener, red.anm.) slipper oss til, supplerer Mads.

– Foran hver kamp er motivasjonen på topp. Jeg tenker hele tiden på at jeg skal spille. Men innerst inne vet jeg at det blir 55 minutter på benken eller mer eller mindre, legger Leo til.

Haslum-treneren er full av lovord over de to høyre kantspillerne.

– De er to ivrige unge gutter med stor treningsmoral, og har rett innstilling pluss at de er spillere for fremtiden. Begge to har hatt en stor utvikling i hele spillet sitt siden i våres. For hver dag som går tar de nye steg – både på banen og fysisk, sier sjefen.

KONKURRENTER

På banen er de konkurrenter. Utenfor banen er de venner. De kjemper om det samme målet: Om spilletid og være andrevalget bak etablerte Nikolai Strickland.

– Ja, vi har samme mål. Vi er likevel flinke til å backe hverandre opp, sier Mads.

– Vi unner hverandre suksess. Per dato står vi likt om å bli trenerens andrevalg på høyrekanten. Slik vil det nok være i lang tid fremover. Men samtidig jakter vi å være best – ja bedre enn Nikolai også, supplerer Leo med et lurt smil.

– Med tre kantspillere øker vi også kvaliteten på treningene, legger Mads til.

Begge er villige til å ofre tid og krefter og sosial forsakelser for å legge ned den arbeide som trengs. Det betyr igjen lange dager med morgentrening, skole/studier, ettermiddagstrening og mat innimellom øktene.

For Lørenskog-gutten Mads betyr det avreise Lørenskog i otta for å rekke morgentreningen på Nadderud – deretter til skolen – retur til Nadderud og ettermiddags-trening, enten med ball eller i vektrommet– og endelig hjem igjen lenge etter at solen er gått ned.

– Men det blir tid til å følge med på Premier League og Liverpool, gliser Mads.

– Legg også til tid til restitusjon, legger Leo til som også liker samme engelske lag som vennen og konkurrenten på høyrekanten, men som også hører på en del musikk.

– Jeg hører på alt. Drømmen er å bli DJ en vakker dag, smiler Høvik-gutten.

Men først skal gutta erobre høyrekanten på Haslum.