Unggutta har grepet sjansen – Haslum

Unggutta har grepet sjansen

(HASLUM – RUNAR, SØNDAG KL. 19:00 I NADDERUD): Når etablerte spillere ikke har hatt dagen eller har vært skadet, har unggutta steppet inn og levert varen. De er igjen klare om sjansen byr seg på nytt når Haslum møter Runar i søndagens åttendedelsfinale i NM.

– Ja, de har virkelig vist seg frem, sier en storfornøyd Haslum-trener Sten Stockfleth og fortsetter:

– Se på Mads Falck Rekstad da vi møtte Runar for en uke siden. Thomas Langerud som stengte målet – også han mot Runar. Se på Dominic Grimstad i flere kamper. Aleksander Høiness hevet seg voldsomt i forsvar i andre omgang mot Drammen. En uredd Kristian Gjestrud som kom inn for en skadet Nicolas Sutter mot Drammen.

SELVTILLIT

Hjemme i Nadderud Arena er Haslum ubeseiret så langt denne sesongen. Den siste uken har Bærums-laget kriget til seg alle poengene mot henholdsvis Runar og Drammen etter at Stens mannskap har ligget etter i målprotokollen – helt til de siste minuttene.

– Det er godt at det snur seg fort. Når det er sagt, handler det om små marginer som det gjelder å ha på sin side. Det kjennes godt å vinne tette og jevne kamper.

– Dette har igjen skapt selvtillit i spillergruppen. Med økt selvtillit er det også enklere å spille bra.

Mot Drammen fikk forsvarssjef Viktor Glatthard sin andre to minutters utvisning allerede før det var spilt ti minutter av kampen. Sten var langt ifra enig med dommerne om utvisningene.

– Det er enkelte spillere som kun får utvisning på grunn av rykte. Det er lite gunstig for både han og for laget – det å leve på kanten resten av kampen med en slik tidlig dobbelutvisning. Det eneste vi får gjort noe med, er oss selv. Kanskje må Viktor bli smartere til å finne en annen balansegang i sitt forsvarsspill. Vi får ikke gjort noe med ytre faktorer, forklarer Sten.

BØTTET INN 17 MÅL

Søndag er det nøyaktig en uke siden Haslum og Runar møttes sist (i seriespill og 27-26 til hjemmelaget). Benjamin Hallgren scoret det avgjørende målet ett minutt før full tid – en spiller som har blomstret og står bokført med imponerende 17 mål på de to siste kampene.

– Jeg forventer en like tett og tøff kamp igjen. Vi har imidlertid hatt to kamper på en uke. Suters skade er helt klart en belastningsskade grunnet tett spilleprogram. Runar på sin side har bare trent. Så får vi også se hvilke spillere vi har tilgjengelig på søndag, sier Sten.