Thomas den umulige – Haslum

Thomas den umulige

(Haslum – Runar 27-26). Bakerst sto Thomas Langerud Kristoffersen og vartet opp med matchvinnende klasseredninger. Lengst fremme puttet Benjamin Hallgren på ni mål, hvorav det siste var matchavgjørende, etter en dramatisk avslutning.

– Jo takk, det var en god kamp. Jeg hadde litt flaks, oppsummerer målvaktshelten som både er beskjeden og har fortsatt begge bena trygt plantet på bakken.

– Dette kjennes bare helt deilig ut. Jeg har ikke reddet laget på denne måten tidligere. Dette er et resultat av all trening som er lagt ned. Men klart – dette motiverer meg bare masse fremover, innrømmer Thomas Langerud Kristoffersen.

Thomas kom inn etter hvilen og på stillingen 14-17 til gjestene. Han startet med flere klasseredninger samt å redde en syvmeter. Fremover slet hans medspillere med å komme ajour med Runar i målprotokollen. Et par ganger sto det likt, men deretter rykket gjestene fra igjen.

Ett minutt før slutt var endelig hjemmelaget i ledelsen etter en scoring av Benjamin Hallgren. Med seks sekunder igjen på klokken erobret Runar ballen og føk lynraskt i angrep og skjøt. Ballen gikk i Haslum-blokken og via fingeren til Thomas og til slutt spratt i mål. Men da var tiden ute med noen få tiendedel.

– Jeg hadde flaks der, gliser Thomas. Men alle hans klasseredninger var slett ikke flaks. Veteranen og førstevalget Trond Tjemsland skal ikke føle seg for trygg nå?

– He he. Trond holder mange sesonger til, gliser Thomas.

Haslum-trener Sten Stockfleth er mektig imponert over 20-åringen:

– En kjempeprestasjon av Thomas. Denne opplevelsen er gull verdt for han inn mot treningshverdagen.

NI FULLTREFFERE

Benjamin Hallgren er også nevnt. Ni fulltreffere og årsbeste ble det på bakspilleren.

– Det kjennes helt fantastisk akkurat nå. Når det er sagt, leverer Thomas en helt syk prestasjon og leverer varene så det holder, oppsummerer Benjamin.

Selv har nykommeren for denne sesongen slitt noe med samhandlingen og har ikke fått full uttelling i målprotokollen – helt til i kveld.

GOALGETTER: Hallgren bøtter inn mål i Nadderud Arena.

– Det er nok andre enn meg som forventer at jeg bare skal bøtte inn med mål. Selv er jeg mest opptatt med å gjøre gode kamper – selv om jeg elsker å score mål.

At Haslum ble hengende etter i målprotokollen gjennom 59 minutter, forklarer han:

– Vi gjør flere tekniske feil og Runar er tålmodig. Mot slutten av kampen blir det veldig høy tenning hos Runar og de har mer fokus på dommerne, noe de taper kampen på.

Sten er bare et stort smil:

– Vi får marginene på vår side i sluttminuttene i en kamp hvor vi gjør mye bra, men også mye veldig dårlig. Dette skal vi jobbe med.