Håndballgutta til Nadderud Arena – Haslum

Håndballgutta til Nadderud Arena

Håndballgutta åpner kvalifiseringen til EHF EURO 2022 med å møte Latvia i Nadderud Arena.

– Vi gleder oss stort til å arrangere nok en landskamp i vår arena og skal gjøre vårt for at arrangementet blir bra, sier daglig leder i Haslum Håndballklubb, Tom-Eirik Skarpsno.

Norge er i EM-kvalifiseringsgruppe med Latvia, Hviterussland og Italia. Veien til mesterskapet i 2022 starter med kampen mot Latvia i Nadderud Arena onsdag 4. november. Kampstart er 19.25, og oppgjøret sendes direkte på TV 2 og TV 2 Sumo.

TIL NADDERUD: Tidligere Haslum-spiller Sander Sagosen og Håndballgutta vender snuten til Nadderud Arena 4. november for å spille EM-kvalik mot Latvia. Foto: Vidar Ruud / NTB

– Nadderud Arena er en arena landslagene våre trives godt i. Den tilfredsstiller også kravene til å lage en god TV-sending, noe som er ekstra viktig i en tid hvor få får sjansen til å være tilstede rent fysisk, sier arrangementsansvarlig i Norges Håndballforbund, Simen Bamrud Aaberg.

Koronarestriksjonene gjør at det vil bli maks 200 på tribunene.

– Vi vil se på hvordan de plassene skal fordeles. Vi er i dialog med EHF (Det europeiske håndballforbundet), samt med lokale og nasjonale myndigheter. Vi vil komme tilbake med mer info om billettsalgsprosedyrene når vi vet mer, sier Aaberg.

Etter oppgjøret mot Latvia skal Håndballgutta til Italia. Andre kamp i gruppa skal for Håndballguttas del spilles søndag 8. november kl. 16.00.

Kvalifiseringen består av åtte puljer, med fire lag i hver. De to beste lagene i hver gruppe pluss de fire beste treerne kvalifiserer seg til mesterskapet – som avvikles i Ungarn og Slovakia. Vertsnasjonene er forhåndskvalifisert. Det samme er EM-vinneren fra 2020, Spania, og tapende finalist Kroatia.

GJENSYN MED ØVERJORDET? Sander Andreassen Øverjordet kan fort bli å se i Nadderud Arena med flagget på brystet i november. Foto: Vidar Ruud / NTB