Brutal sesongstart for Felix – Haslum

Brutal sesongstart for Felix

Mens lagkameratene i Haslum spiller håndball, tråkker Felix Lunde (21) på en ergometersykkel mens han holder motivasjonen oppe.

– Jeg kommer tilbake! Tro meg. Men akkurat nå er det mest kjipt og blytungt. Jeg hadde maks utur, sukker den talentfulle bakspilleren i Haslum.

En uke før seriepremieren skjedde det fatale på trening i Nadderud Arena. Felix forteller mens han tråkker og tråkker rundt på ergometersykkelen i lokalene til Gnist Trening og Helse og ser ned i hallen, hvor medspillerne trener med ball i forkant av kampen mot Fyllingen til helgen:

– Det var i ankomst, i en duell. Jeg går innover i banen og snubler med ham jeg tar duellen med. Jeg faller fremover. Undersiden av kneet mitt treffer gulvet i full fart. Dermed blir det bråstopp. All belastningen, mine 113 kilo, blir altfor drøyt for kneet mitt.

Resultat: Bakre korsbånd i venstre kne er nesten revet av.

Konsekvens: Ute i beste fall i en måned til verste fall i tre til fire måneder.

– Det blir ikke så mye verre enn dette. Akkurat da jeg lå på gulvet og vred meg, kom det en del smertegloser, gliser 21-åringen

STERKERE I KROPPEN

Nå er det gått to uker etter den fatale duellen og den alvorlige skaden. På Gnist flytter Felix seg fra ergometersykkelen til et nytt apparat for å trene styrke.

– Nå har jeg roet meg ned. Det positive opp i dette er at nå kan jeg trene og forbedre meg andre steder på kroppen – som brystmusklene, skuldrene, mage og rygg – som jeg ellers ikke ville ha trent.

Felix løfter jern så svetten pipler i pannen.

– Motivasjonen er på topp. Jeg skal gjøre alt for å komme tilbake så snart som mulig – en gang før jul. Denne sesongen hadde jeg gledet meg ekstra til, forteller bakspilleren som er spådd sitt store gjennombrudd nettopp i denne sesongen.

– Det kan fortsatt skje. Jeg bare starter sesongen litt senere enn de andre. Løpet er ikke kjørt, sier en optimistisk bakspiller på 205 centimeter, 113 kilo og med skostørrelse 49.