Skal samarbeide med Haslum igjen: – En veldig god avtale for VB LIL – Haslum
Håndball, Haslum HK og Vestre Bærum Håndballklubb fra fiender til venner. Skarpsno, Lynaas Wullf og samtaler om fremtidige planer

Skal samarbeide med Haslum igjen: – En veldig god avtale for VB LIL

Vestre Bærum Lommedalens IL og Haslum Håndballklubb har inngått en spennende samarbeidsavtale. VB LIL investerer i den gode kompetansen Haslum HK besitter for å stimulere håndballinteressen i vårt kjerneområde. 

Samtalene mellom klubbene startet allerede senhøsten 2019. Fra da og til nå har partene vært enige om at man må ha en tydelig plan, med noen tydelige mål som skal heve kompetansen i alle ledd i VB LIL. 

– Denne samarbeidsavtalen får våre aktive gutte- og jentespillere nyte godt av, men også trenere og støtteapparat gis muligheten til et betydelig kompetanseløft som skal komme hele klubben til gode, innleder styreleder i VB LIL, Jonas Røstad. 

Som starten på samarbeidet arrangerte og gjennomførte eliteserieklubben VB LILs håndballskole i uke 33 i Lommedalshallen og Helsethallen. Her var det eliteseriespillerne som var trenere, i tillegg til blant andre Tom-Eirik Skarpsno og Haslum-trener Sten Stockfleth. 

SUPPLEMENT 

Sportslig utvalg i VB LIL har det siste halvåret gjennomgått en restrukturering og har fått et betydelig løft gjennom dette. 

Derfor har det vært en klar plan at samarbeidsavtalen med Haslum skal komme i tillegg til, og ikke i stedet for det gode arbeidet som legges ned av det sportslige utvalget.

– Det er en sann glede – og med en stor dose stolthet og ydmykhet – å røpe nyheten om at VB LIL og Haslum igjen skal samarbeide. Det har vært en god og grundig prosess der vi begge har tenkt helt nytt, sier Tom-Eirik Skarpsno, daglig leder i Haslum Håndballklubb. Han blir ansvarlig for avtalen fra Haslums side. 

Primært er planen gjennom den splitter nye samarbeidsavtalen at VB LIL skal nyte godt av Haslum HKs erfaring og kompetanse på mange områder, blant annet: 

  • Skadeforebyggende kurs for trenere og støtteapparat to ganger i sesongen, ledet av Haslums medisinske og fysiske apparat 
  • Delta i et nyopprettet kompetansehevingsforum for alle trenere. Disse skal møtes fire ganger i sesongen for å sparre, få input og lære av Haslums trenerteam, samt Tom-Eirik Skarpsno – en av Norges fremste talentutviklere og mestvinnende trenere på toppnivå 
  • Haslum HK skal legge elitetreninger til Helsethallen/Lommedalshallen og åpne for yngre spillere å delta på konkurranser/lek i etterkant for inspirasjon og motivasjon 
  • Alle VB LIL-spillere og -trenere får gjennom avtalen sesongkort til Haslum HKs hjemmekamper i Eliteserien, NM og sluttspill

SAMLET STYRE OG SPORTSLIG UTVALG

– For Haslums del er det viktig å løfte kompetansen i klubbene rundt oss. Haslumskolen gjør det mulig. Dette skal ikke kun være en samarbeidsavtale rettet mot spillere, men også trenere og øvrige ledere i VB LIL, sier Skarpsno.  

Haslum signerte tidligere i høst samarbeidsavtaler med ØHIL og Snarøya, og nå er også VB LIL med på laget, i tillegg til Haslum IL Håndball.

– Det er gledelig at alle klubber for alvor går inn for å løfte kompetansen i bærumshåndballen. Vi har en spennende tid foran oss og gleder oss stort til å komme i gang, sier Skarpsno. 

Gleden er gjensidig hos styreleder Røstad og VB LIL. 

– En av de viktigste oppgave for ethvert styre er kostnadskontroll og økonomistyring. Denne avtalen anser et samlet styre og sportslig utvalg som et sportslig kupp for VB LIL og håndballen i vårt område. Størrelsen på kompensasjonen sier alt om at Haslum HK ikke har økonomiske motiver, men troverdige sportslige motiver og ambisjoner for håndballen i hele regionen, sier Røstad.