Bli med på laget – Haslum

Bli med på laget

I rundt 15 år har Jon Engh Stavseth (70) bidratt som frivillig for Haslum HK. Nå trenger han og dugnadsgjengen flere folk på laget. – Vi gjør det med stor glede. Moro er det også, sier han uoppfordret.

Jon ramser opp flere gode argumenter for å få nettopp deg som ny kollega i dugnadsgjengen:

– Liker du håndball og Haslum, ja da anbefaler jeg på det sterkeste at du melder deg som frivillig i forbindelse lagets hjemmekamper. 

– Du er med å støtte opp om laget vårt.

– Samholdet i gjengen er bare helt fantastisk.

– Slik frivilliggruppen er sammensatt, kan jeg love deg at dette også gir deg god nettverksbygging. Ikke dumt å ha det.

Strukturert

Haslum HK har som mål å avvikle sine arrangement i Nadderud Arena med høy kvalitet.

– Derfor er vi på jakt etter folk i alle aldre med ulike bakgrunner som kan hjelpe oss i forbindelse med våre hjemmekamper i REMA 1000-ligaen, sier eventsansvarlig Olai Jensen Vangen.

For 15 år siden ble Jon selv rekruttert inn i dugnadsgjengen – den gangen Haslum spilte sine hjemmekamper i ærverdige Nadderudhallen.

– Jeg sa meg villig til å prøve en gang. Siden har jeg vært en fast del av gjengen, smiler 70-åringen som ikke angrer ett eneste sekund på sitt valg. Snarere tvert i mot. Jon er siden blitt med som frivillig i andre organisasjoner og lag også.

– Det var litt andre forhold den gangen, i Nadderudhallen. Gammelt og tungvint. Vi jobbet og slet. Siden den gangen har klubben vokst. Vi har fått en flott arena. Og ikke minst – hele dugnadsarbeidet har blitt veldig strukturert lagt opp samtidig som oss frivillige også har blitt et sammensveiset team takket være Olai, forteller Jon.

Jon og Olai presiserer at de frivillige slett ikke bare er en gjeng med pensjonister.

– Her er folk fra 17 år og opp til 70 pluss. Vi trenger folk i alle aldre – jenter som gutter, kvinner som menn, opplyser Olai.

Ulike oppgaver

– Som frivillig forplikter du deg ikke til å stille på hver eneste hjemmekamp. Og det er heller ingen kompliserte arbeidsoppgaver. Kan du stille på noen kamper, ja da er vi i Haslum veldig takknemlig for det, forteller Olai.

I gjennomsnitt spiller Haslum to hjemmekamper i måneden. Dugnadstimen per kamp er på rundt to timer. Klubben trenger hjelp til blant annet:

 • Billettsalget
 • Rigge opp arena før kamp.
 • Rigge ned arena etter kamp.
 • Rigging av reklameplakater.
 • Rigging av sekretariat.
 • Rigging av stoler/innbytterbenk til lagene.
 • Ta seg av maskoter. 
 • Ta seg av dommere.
 • Ta seg av spillerne.
 • Føre live-statistikk.
 • Billetter.
 • Og andre oppgaver.

Som du ser – utfordringene/oppgavene er mange. Dersom dette er interessant for deg – vil du ha mer informasjon – ønsker du å melde din interesse – ja da kontakter du eventsansvarlig Olai Jensen Vangen på: olai@haslumhk.no eller på mobil 404 65 382.

– Bli med på laget, oppfordrer mannen som tar i mot billettene ved inngangsdøren, Jon Engh Stavseth.

Neste hjemmekamp er søndag 20. september klokken 18.00. Jon og Olai håper å se mange nye ansikter til den kampen.

– Vi sees, sier de i kor.