Stian viser vei – Haslum

Stian viser vei

Stian Brevik (27) har vist imponerende form og har vært målfarlig i sesongoppkjøringen, selv om laget har svingt i både prestasjoner og resultater. Men på søndag må alt og alle fungere for Haslum.

– At Stian har vært god i oppkjøringen, overrasker meg ikke. Han har vært god i alle sesongene han har vært hos oss. For meg som trener er det en trygghet at han fortsatt leverer varene, kommenterer hovedtrener i Haslum HK, Sten Stockfleth.

Kantspilleren liker det han hører.

– Jo takk, det føles bra rent håndballmessig. Jeg har jo holdt på i noen år, slik at det sitter i fingrene, forklarer 27-åringen og legger til:

– Jeg er imidlertid overrasket selv over den fysiske formen, fordi grunnlaget er noe mindre. Det skyldes flere faktorer. Først kom korona. Så skjedde det mye på privaten – og aller mest at Villas ble født 9. april og altfor, altfor tidlig. Det resulterte igjen at Kristiane og jeg bodde på sykehuset sammen med Villas i ni uker. Da kom alt annet i andre rekke.

– Villas veier i dag over seks kilo. Det er smil, latter og lyder fra junior, smiler den ferske pappaen.

Det skal også legges til at innimellom amming, oppfølging og utfordringer på sykehuset, rakk Kristiane og Stian å gifte seg i sommer.

– Etter ferien har jeg igjen vært hundre prosent på trening og håndball, legger Stian til.

Jubileum

Stian Brevik kom til Bærums-klubben i 2017 etter spill i tyske TV Emsdetten (2014-15) og danske Århus Håndball (2015-17). Det betyr, så langt, 84 kamper og 342 mål i den røde Haslum-drakten. Søndag spiller han dermed sin kamp nummer 85 og kan, hvis han putter åtte baller bak BSK-målvakten», feire et aldri så lite jubileum.

– Går du for et aldri så lite jubileum, Stian?

– Jeg svarer – JA!

– Jeg pleier å ha åtte skudd i hver kamp. Jeg må være ekstra flink til å starte kontra på søndag. Jobben min er jo å score mål. Men da er det også lov til å bomme en gang. Innsatsen skal ingen ta meg på.

Syvmeter

Fem treningskamper er blitt spilt i løpet av noen få uker. Sten oppsummerer:

– Ja, det har svingt i prestasjonene fra veldig bra til ditto dårlig. Det har langtfra klaffet hundre prosent, men forhåpentligvis har vi lært noe av det. Når det er sagt, har vi et ganske nytt lag som trenger tid til å spille sammen. Fortsatt sitter jeg igjen med noen ubesvarte spørsmål.

Men ett svar kan Sten røpe – Stian er førstevalget fra syvmeteren. Det har kantspilleren blant annet vist i treningskampene.

Stian liker det han hører fra sjefen.

– For en som elsker å score mål, er dette et privilegium. Det er jo nettopp dette kicket jeg jager som idrettsutøver. Det handler om å holde hodet kaldt og ha fokus i tillegg til å se video før kampen. Men laget trenger flere som kan melde seg på.

Sten trekker også frem veteranmålvakt Trond Tjemsland og nykommerne Benjamin Hallgren og Nicolas Suter.

– Trond har sett solid ut og har levert gode prestasjoner både i kamper og på trening. Også godt å vite at Trond og unge Thomas (Langerud Kristoffersen, red.anm.) er alfa omega sammen for oss.

– Benjamin og Nicolas er to viktige spillere for oss. De er kommet mer og mer inn i det kamp for kamp. De er absolutt på rett vei. Men jeg har ikke noe mer forventninger til disse gutta enn til de andre sentrale spillerne.

Seriepremiere

Søndag kommer Bækkelaget til seriepremiere i Nadderud Arena.

– Da må samtlige spillere skru på bryteren fra første sekund samtidig som det er viktig å spille med lave skuldre og at vi slipper oss løs. Og det er viktig at vi finner timingen i forsvaret i forhold til Bækkelagets toppscorer, forklarer Sten.

Om hjemmefordelen blir nærmest borte med et svært begrenset publikum i hallen, sier Sten:

– Klart det blir annerledes. Men de 200 som er der, kan helt klart løfte energien i spillet vårt.