«Heppaaa» til deg og meg – Haslum

«Heppaaa» til deg og meg

Vi er vant med at Viktor Glatthard (26) trollbinder publikum gjennom sitt kamprop/heiarop «heppaaa». Nesten tomme tribuner denne sesongen stopper ikke energibunten.

– He he – ingen fare – heppaaa, gliser Viktor.

Grunnet koronapandemien og dertil gjeldende smittevernregler fra myndighetene spilles kampene for nærmest tomme tribuner, det vil si det at klubbene får kun lov til å slippe inn 200 personer. En slik «bagatell» stopper ikke en kar som Viktor Glatthard.

– Et begrenset antall tilskuere får jeg ikke gjort noe med. Det handler bare om å gjøre det beste ut av det, sier 26-åringen – alltid med et varmt og bredt smil.

Omstilling

– Det blir en mental utfordring – det vil si at jeg må omstille meg. Vanligvis er det et «heppaaa» til tusenvis av tilskuere. Nå blir det en lyd kun for 200 tilskuere som vi skal lage en fest for, forteller sveitseren.

– Når det er sagt, skal vi også lage en fest for dem som ser kampen på TV, enten det er deg, mamma og pappa i Sveits, en venn i Kina eller folk jeg ikke kjenner, selv om jeg ikke hører tilbakeropene fra dem. Men jeg hører dem inni i meg. Det gir meg også energi og glede som også er viktig i idretten.

– Viktor er en energisk person gjennom hans frieri til publikum, og som også en flink til å skaffe energi til seg selv, sier sjefen selv – hovedtrener Sten Stockfleth.

Med kun 200 tilskuere på tribunene denne sesongen (så lenge smittevernreglene må følges), tror ikke Sten at hjemmebanefordelen likevel blir helt borte.

– Det er klart det blir annerledes. Vi skal løfte energien til publikum gjennom spillet vårt, legger Sten til.

Publikum er nevnt. Viktor har også fokus på sine medspillere.

– Den prosessen starter i garderoben ved at vi backer hverandre opp og kommuniserer oss i mellom hvordan vi vil vise oss frem som et lag, forteller Viktor.

Forsvarssjef

Mentalt er alt bare vel for publikumsfavoritten nå rett før seriestart.

– Fysikk også, legger han raskt til og fortsetter:

– Jeg føler meg i god form. Jeg har lagt på meg noen kilo. Jeg håper det fører til at jeg kan stå tøffere og være mer stabil i forsvar – derfor en takk til fysisk trener Christian (Ekelund Solberg, red.anm.).

At Viktor blir rendyrket som forsvarsspiller og fremstår som en forsvarssjef og dermed byttes ut så fort Haslum går i etablert angrep, er han godt fornøyd med.

– Det er en styrke å vite om sine styrker. Angrepsspill er generelt ikke noe jeg tenker på. Forsvarsjobben er helt toppers for meg. Det er gøy å ha en slik viktig rolle, smiler forsvarssjefen som ofte ser ut som et fargekart på kroppen etter 60 minutters kamp i «ringen».

Jeg legger ikke merke til noe slikt, gliser hardhausen.

– Jeg er bare gira i hver eneste kamp, sier Viktor – akkurat som vi ikke visste det etter å ha sett ham i Haslum-drakten siden 2018.

Det er en styrke å vite om sine styrker.

Viktor Glatthard, Haslum-spiller