Haslum og ØIF Arendal trekker seg fra EHF European League – Haslum

Haslum og ØIF Arendal trekker seg fra EHF European League

Haslum Håndballklubb og ØIF Arendal har valgt å trekke seg fra EHF European League. Det vil si at kampene Haslum skulle spille mot polske KS Azoty-Pulawy SA utgår. Det samme gjør ØIF Arendals kamper mot svenske IFK Kristianstad. 

De to norske klubbene har fattet avgjørelsen i felleskap og begrunner hvorfor:  

– Vi ønsker ikke å utsette våre spillere, deres familier, vårt publikum eller noen andre for en unødvendig risiko for spredning og smitte av koronaviruset. 

Liv og helse, samfunnsansvar og forbilder

– Håndball er viktig, men ikke like viktig som liv og helse. Vi har mange spennende kamper å se frem til i REMA 1000-ligaen denne sesongen og vi gleder oss stort til å begeistre vårt norske publikum på best mulig vis gjennom den, sier Tom-Eirik Skarpsno, daglig leder i Haslum, og Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i ØIF Arendal, i fellesskap. 

Klubblederne innrømmer at valget satt langt inne, men at når de så for seg hva konsekvensene kan bli, var det enkelt: Ingen vil bringe mer smitte inn til lokalsamfunnet og for begge klubber handler det om å ta et samfunnsansvar. 

– Vi skal være forbilder for barn og unge håndballspillere. Hvis de ser at vi reiser ut av landet, da kan vi havne i en situasjon som tilsier at de tenker at alt er i orden nå. Det er det ikke. Dette er en felles dugnad i hele Norge og verden forøvrig. Derfor har vi bestemt å trekke oss fra Europa denne sesongen, etter en god dialog med NHF, NTH, motstandere og EHF. 

Strenge krav

Norges myndigheter krav har også gjort en eventuell gjennomføring av EHF European League tilnærmet umulig, forteller klubblederne. 

– Det har vi all mulig respekt for, og når statsministeren står på en pressekonferanse og anmoder det norske folk om å holde seg i Norge, gjør vi det. 

Men, det fantes åpninger. EHF kom i sin siste protokoll med følgende løsning for å få gjennomført kampene: 

Et eksempel er at enten IFK Kristianstad eller KS Azoty-Pulawy SA hadde kommet til Norge ti døgn i forkant av kampen. Lagene måtte da ha leid et hotell, kun til deres eget bruk og helt isolert fra omverdenen. I tillegg måtte alle i reisefølget ha vært gjennom to koronatester, som per stykk koster 2000,-. Kostnaden skulle blitt dekket av arrangørklubben. 

– Økonomisk var ikke dette forsvarlig for hverken Haslum eller ØIF Arendal. Disse tiltakene øker kostnadene dramatisk og vi så til slutt ingen annen utvei enn å trekke oss, forklarer Skarpsno og Bruun Hansen. 

De to norske klubbene ønsker å rette en stor takk til EHF, NHF, NTH og motstanderne for forståelse og god informasjonsflyt gjennom prosessen og ønsker lykke til med gjennomføringen av EHF European League. 

For ytterligere kommentarer, kontakt: 

Haslum

Tom-Eirik Skarpsno, daglig leder: +47 971 23 212

ØIF Arendal
Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder: +47 458 49 029