OA blir Haslums nye assistenttrener – Haslum

OA blir Haslums nye assistenttrener

Ole Andreas Bjørndalen Sverre (27), eller bare OA i miljøet, er veldig klar og motivert til å lede Haslum fra benken som assistenttrener sammen med hovedtrener Sten Stockfleth.

– Ja, dette blir blodig alvor, gliser OA som i flere år har trent juniorlag.

– Nå blir det veldig mye mer fokus på resultater. Men jeg vil fortsette med å ha fokus på utvikling av spillere også, da det er flere unggutter som har tatt steget opp på A-laget, legger 27-åringen til.

Et naturlig valg

OA har håndballfortid som aktiv i Jar, Stabæk og Haslum. Som 22-åring, nærmest ved en tilfeldighet, ble han overtalt til å trene yngre spillere i Vestre Bærum. Forrige sesong trente han G18- og 2. divisjonslaget i Haslum.

Nå har Sten Stockfleths assistent på benken de tre siste sesongene, Erlend Mamelund, gitt seg – skjønt han skal ha fokus på Haslums unge og spennende talenter. Det har åpnet for OA.

– OA var et naturlig valg som juniortrener i klubben med god kjennskap til laget og med gode relasjoner til mange av de unge spillerne. Han er offensiv, positiv og en energisk person som komplimenterer meg bra. Vi kommer til å fordele oppgavene underveis og bli et team, forteller Sten og legger til:

– Jeg ønsker at alle rundt meg skal få bidra med mest mulig med sin kunnskap og kompetanse. Han tilfører laget ung sult og en uredd innstilling.

– Jeg er bare takknemlig, skal gripe sjansen og finne min rolle – samtidig som også jeg må utvikle meg, svarer OA.

«Haslumskolen»

Med engasjementet som assistenttrener blir ikke hverdagen noe mindre hektisk med tanke på jusstudier på heltid, med samboer Helene også på heltid og oppussing av ny leilighet på deltid.

Og det stopper ikke med det. Så fort breddefotballen får starte opp igjen er han i følge egen karakteristikk en «slu midtstopper» på Stabæk 3 og reserve når Haslums lag i 3. divisjon er i manko på håndballspillere – i tillegg til å være et B-menneske.

– Jeg lever for kamper og får energi ved å være på benken. Men etter kampen er jeg helt utladet.

OA har gått «Haslumskolen».

– Det betyr at jeg ønsker meg spillere med fart og angrepsvillig håndball. Men alt starter i forsvaret. Alt bygges opp fra det. Videre fortrekker jeg spillere med sult, vinnerlyst og engasjement i spillet – som for eksempel som ungguttene Aleksander Høiness og Philip Skjerve Slette eller veteranen Trond Tjemsland. Men laget må også ha noen spillere med fysisk størrelse, forklarer OA.

På hjemmebane, Bekkestua, trives han best som «Le Chef» med spesialitet «Biff a la OA» på grillen og ikke minst tiden sammen med sin kjære Helene.

– Viktig tid, presiserer energibunten som kan slappe av – og da aller helst med musikk av og med Weeknd på ørene.

Onsdag stiller OA og resten av Haslum-laget til kamp i Nadderud Arena da Fjellhammer utfordrer de røde til treningskamp. Kjøp billetter til sesongens første treningskamp her.