Helt på streken – Haslum
Philip Slette.

Helt på streken

Hospitant på A-laget, Philip Skjerve Slette (18), bare smiler av Haslum-trener Sten Stockfleths karakteristikk av den unge linjespilleren; en slu spiller.

– Det handler om å gjøre litt triks her og da, parerer 18-åringen med et bredt smil.

– Ellers er jeg bare en positiv gutt/håndballspiller som til enhver tid vil være av den beste utgaven av meg selv – både på trening, i kamp, på skolen og på privaten, svarer Philip når han blir bedt om å beskrive seg selv.

SLU LINJESPILLER: – Å være hospitant gir meg masse godfølelse, sier Philip Skjerve Slette (18). FOTO: Stein Halvorsen

Lærevillig

Lørenskog-guttens unge alder til tross – han er allerede inne i sin tredje sesong i Bærums-klubben. Håndballkarrieren startet i klubben Fjellhammer. Men Philip var mer ambisiøs enn det moderklubben kunne gi ham.

Som G15-spiller valgte Philip heller en time med offentlig kollektivtransport hver vei til og fra Nadderud Arena så lenge han fikk og får utvikle ytterligere seg som håndballspiller – skjønt på mandag tok han «lappen» og «verden er blitt mye enklere» som han selv sier.

– I Haslum har jeg flere muligheter. Det er en profesjonell klubb. De har et bra A-lag. De har et bra trenerteam. Da var og er Haslum den beste klubben å gå til for meg.

Philip har imponert sjefen.

– Han er veldig lærevillig, ivrig, samt at han har en bra innstilling og er som sagt en slu spiller. Dessuten er han en litt annerledes linjespiller enn de vi allerede har i klubben. Philip har en viktig egenskap til alltid å ville vinne tilbake en tapt ball, han gir jernet og gir seg ikke før ballen sitter i motstanderens mål, forteller Haslum-treneren Sten Stockfleth.

«For meg handler det om å gi alt for å vinne – enten vi snakker om kamp eller trening».

Philip Skjerve Slette, hospitant A-laget

Høyre og venstre

Forrige sesong fikk Philip en cupkamp på A-laget, mot Drøbak-Frogn i 2. runde.

– For det første ble jeg veldig overrasket over uttaket. Det var som en drøm som gikk i oppfyllelse. Aller mest var det gøy og det ga meg selvtillit. Dessuten fikk jeg følge laget helt til finalen i Oslo Spektrum, inklusive finalebanketten, minnes han med både takknemlighet og ydmykhet.

Som hospitant på A-laget går den unge håndballspilleren inn i en spennende tid.

– Å være hospitant gir meg masse godfølelse. Det viser at jeg har gjort noe riktig opp gjennom årene – akkurat som da jeg tok lappen på mandag, gliser den nybakte sjåføren.

Om fremtiden sier han:

– Jeg vil bli så god som mulig. Først håper jeg på noen innhopp i REMA 1000-ligaen og ta steget videre derfra. Kanskje en vakker dag spiller jeg i en av Europas beste ligaer, smiler linjespilleren som skyter like godt med høyre hånd som med venstre hånd.

– Det har vært en lang og kjedelig prosess med å kaste ball mot en vegg. Men i ettertid er det verdt det.

Landslaget

Grunnet hans unge alder er også Philip aktuell for ytterligere to lag for Bærums-klubben; 2. divisjonslaget og G18-laget – i tillegg til at han går i siste klasse på videregående.

– Jo, det er mye. Men samtidig liker jeg det. Dessuten gir gode tilbakemeldinger fra treneren meg bare masse positivitet. Selv liker jeg å gjøre det lille ekstra. Jeg kan love deg at smerteterskelen min er høy. For meg handler det om å gi alt for å vinne – enten vi snakker om kamp eller trening.

– Men hvor henter du all energien ifra?

– God nattesøvn og næringsrik mat – og være sammen med gutta på laget.

Onsdag denne uken reiste Philip sammen med klubbkameratene Aleksander Høiness og Mads Ødegård til landslagssamling i Skien for LM 02. Haslum-gjengen håper på å kvalifisere seg til EM i januar neste år.

– Ja, vi skal vise at Haslum-gjengen er best blant landets spillere, smiler hospitanten på Haslums A-lag.