Fokus på talentene – Haslum

Fokus på talentene

Ny rolle: Gled dere unge håndballtalenter i Haslum – en av landets beste spillere gjennom tidene står til deres disposisjon denne sesongen: Erlend Mamelund.

Selv med en hektisk direktørhverdag i selskapet B2 Holding og med fru Karoline og barna Nea (2) og Jesper (1) på hjemmebane i Lommedalen klarer ikke Erlend Mamelund helt å legge vekk engasjementet og kjærligheten til håndballen og Haslum.

For tre år siden ga Mr. Haslum seg som aktiv spiller. De neste tre årene var han assistenttrener for hovedtrener Sten Stockfleth på A-laget. Denne sesongen venter nye utfordringer som trener, utvikler og inspirator til de mange unge og spennende talentene i klubben.

36-åringen har en merittliste som kan ta pusten fra de fleste av oss; med 311 kamper og 1.811 mål for Bærums-klubben, spill i den tyske- og franske ligaen samt 137 kamper og 354 mål for landslaget.

– Jeg har et rødt hjerte. Dessuten er det på tide å slippe andre krefter til sammen med Sten på A-laget, smiler den tidligere storspilleren.

Gir tilbake

Tilgangen på unge talenter til klubben og som tar steget videre opp på A-lagsnivå gleder Erlend.

– Da er det også bare morsomt å kunne bidra med min kompetanse. Hvordan vi skal organisere det og hvordan jeg skal jobbe, skal jeg diskutere med Sten.

Han husker godt hvordan klubben for 20 år siden la ting til rette for spillerne den gangen Haslum anført av blant annet Rolf Storstrøm og Sverre Sejersted satset mot toppen i norsk håndball ved å hente unge talenter fra Helset, blant annet Erlend, og godt etablerte spillere fra andre deler av landet.

– Nå er det min tur å gi noe tilbake, sier Erlend på telefon fra familieferie i Tønsberg og fortsetter:

– Dagens talenter har drømmer og vyer om fremtiden og veien videre opp til topphåndballen. Dessuten er det mer konkurranse om talentene i norsk håndball i dag. Det er ikke bare Haslum som har skjønt det. Således blir det viktig å dyrke utviklingsarbeidet i egen klubb samt å utvikle håndballen i Bærum i årene fremover.

En annen faktor Erlend peker på, som også vil gagne håndballutviklingen i nabolubbene i Bærum, er ansettelsen av tidligere Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno som daglig leder i klubben.

– Ja, helt klart. Tom-Eirik skal strukturere dette arbeidet.

Topp 5

Erlend gleder seg både til seriestart og over de mange unge og spennende talentene som er i A-stallen i dag. Han har stor tro på at laget kjemper i topp 5 denne sesongen.

– Det må være ambisjonen. Mange vil ta et ytterligere steg i utviklingen. Jeg tror at Felix Lunde trer inn i de voksnes rekker denne sesongen. Det blir spennende å følge nykommerne Benjamin Hallgren og Nicolas Suter og de andre etablerte ringrevene. Unge lovende Aleksander Høiness har jeg store forventninger til. Vi har to unge, spennende linjespillere i Martin Hovde og Philip Skjerve Slette. Unge Kristian Gjestrud tok nye steg forrige sesong. Dog har vi mistet landslagsspiller Sander Andreassen Øverjordet. Det tapet vil bli fylt av flere spillere.

– Når det gjelder cupen, kan alt skje.

Sist sesong gikk det som kjent hele veien til finale i Oslo Spektrum.