– Bare hyggelig – Haslum

– Bare hyggelig

Sveitsiske Nicolas Suter (25) har vært i Norge knapt et døgn. Første treningsøkt med de nye lagkameratene er unnagjort, og de første norske ordene er lært. – Bare hyggelig, sier han uoppfordret.

Han smiler lurt.

– Dette er hans favorittord, forklarer hans landsmann og Haslum-spiller de to siste sesongene, Viktor Glatthard.

PÅ PLASS: Nicolas Suter er på plass i Norge og Nadderud Arena. Nå har han gjennomført sin første økt med sine nye lagkamerater. Her fra tiden i Wacker Thun.

– Tusen takk, legger Nicolas til og fortsetter på klingende norsk:

– Jeg snakker tysk og engelsk. Jeg kommer fra Sveits. Bare hyggelig.

Drakt nummer 7

Nicolas Suter er glad for å være på plass i Norge og Haslum HK.

– Endelig, smiler 25-åringen.

Han har en imponerende merittliste med seg i bagasjen. Han er blitt sveitsisk mester i 2017/18, cupmester i 2018/19 og spilt A.landskamper for sitt fødeland. Siste sesong, i Wacker Thun, ble han lagets toppscorer med 102 mål på 22 kamper, derav kun ett mål på straffekast. Så har da Nicolas også blitt kronet med den gjeve toppscorertittelen i den sveitsiske ligaen i to sesonger.

GOD STEMNING: Påtroppende daglig leder Tom-Eirik Skarpsno var tilstede på sesongens første økt. Her flankert av visekaptein Vegard Sørlie Tennfjord og oppmann Terje «Halvi» Halvorsen.

I Haslum skal han overta drakten til forrige sesongs storscorer, Sander Andreassen Øverjordet.

– Jeg har alltid spilt med nummer 7 på ryggen. Det tallet er spesielt for meg. Jeg er født på den syvende dagens i årets siste måned, derav tallet syv for meg. Når det er sagt, vet jeg at jeg skal fylle store sko etter Sander.

Han vet også at klubben har store forventninger til den nye midtbacken.

Nicolas er en ledertype i spillet vårt.

Sten Stockfleth, hovedtrener

– Jeg har store forventninger til meg selv også. Selvfølgelig ønsker jeg å lykkes slik at jeg kan være med å løfte Haslum opp i REMA 1000-ligaen.

– Vi får en god spiller. Nicolas er en ledertype i spillet vårt, en drivkraft og en som skal styre angrepsspillet vårt – en god målscorer, forklarer trener Sten Stockfleth.

God læremester

Onsdag var den første fellestreningen unnagjort i Nadderud Arena.

– Det var godt å komme i gang. Men jeg merket den første halvtimen at jeg ikke hadde spilt håndball på fire måneder, forteller 25-åringen.

– Hva er forskjellen på sveitsisk og norsk håndball?

– I Norge ligger de tekniske ferdighetene på et høyere nivå enn hjemme i Sveits. I sveitsisk håndball der i mot handler det mer om fysisk styrke, forklarer Nicolas og legger til:

– Bare hyggelig.

LÆREMESTER: – Det er godt å ha en læremester i Viktor Glatthard, sier Nicolas Suter. Glatthard stilte opp som en halvveis tolk da intervjuet ble gjort.

I neste måned setter han seg på skolebenken for å lære seg det norske språket.

– Godt å ha en læremester i Viktor også.

For Viktor lærte seg norsk rekordraskt på imponerende vis. For uten norskkurs snakket Viktor med mange av de folkene han møtte på kafeer eller i andre sammenhenger.

– Det er viktig, sier læremesteren. Det er rundt 15 år siden jeg satte meg på skolebenken og lærte meg språk sist; fransk og engelsk. Jeg skal gjøre som Viktor sier og jeg gleder meg til at norsken min skal komme opp på nye nivåer.

– Bare hyggelig.

FAKTA

Navn: Nicolas Suter.
Alder: 25 år.
Nasjonalitet: Sveits.
Posisjon på banen: Midtback.
Høyde: 193 cm.
Vekt: 93 kg.
Klubber: HSC Suhr Aarau, GC Amicitia Zurich, Wacker Thun, Haslum HK.
Meritter: Sveitsisk mester 2017/18, cupmester 2018/19, toppscorer i den sveitsiske ligaen to sesonger, A-landskamper for Sveits.