«Vårslepp» på sommerstid – Haslum

«Vårslepp» på sommerstid

Sesongoppkjøring: Onsdag var trener Sten Stockfleth tilbake etter pappaperm og spillerne på plass i manesjen igjen – alle like spente og ivrige med å komme i gang igjen.

– Det er alltid bra å komme i gang igjen, smiler Sten som siden i våres har «trent» sin ni måneder unge datter Ida.

– He, he. Det har vært noen veldige hyggelig måneder sammen med Ida. Om hun ikke kan kaste ball ennå, har hun lært seg å holde den, smiler den stolte pappaen som førstkommende lørdag skulle ha giftet med seg sin kjære Kine. Men så var det denne koronaen da.

– Vi bare utsetter bryllupsfesten ett år, sier den kommende brudgommen så ganske avslappet.

«Hjemmelekser»

Grunnet koranaepidemien med tilhørende smitteverntiltak fikk blant annet håndballen en avkortet sesong i våres da idrettshaller ble nedstengte. Noen måneder senere har håndballen blitt delvis åpent, dog fortsatt under strenge smittevernsregler fra myndighetene.

PÅ LEGEBESØK: Før spillerne og trenerapparatet, med tilhørende ressurser, får lov til å spille fullkontakt-håndball, må hele gjengen til en screeningundersøkelse hos lege. Også sjefen selv.

Spillerne har brukt oppholdet/ferien til både å være sammen med familien og til å gjøre «hjemmeleksene» sine i form av egentrening. Sten er ganske så sikker på at ingen av spillerne har sluntret unna.

– Alt er rapportert inn på en app. Det ser veldig bra ut. Vi har en veldig motivert spillergruppe. Når det er sagt, blir det selvfølgelig noen tester i løpet av de første fellestreningene – bare for å se hvor vi står, forklarer Sten som er klar for fjerde sesong for rødtrøyene.

«Vi har en veldig motivert spillergruppe».

STOCKFLETH OM SPILLERNE

I løpet av våren og sommeren har trenerapparatet hatt fokus på den fysiske treningen.

– Med en noe kortere oppkjøring enn normalt vil nå håndballspillet få prioritet en fremover. Vår jobb som trenere er å prestere sammen igjen. Vi må finne frem til ulike relasjoner og laget frem til serieåpningen mot Drammen 26. august. Av stallen på 20 spillere får bare 16 være med i seriekamper. Derfor er det viktig at alle får sjansen under oppkjøringen, forklarer Sten.

Nykommere

Grunnet koronatiltak utgår cuper foran seriestarten i år. Haslum spiller imidlertid fem treningskamper. Først ut er Fjellhammer onsdag 5. august. Deretter mot Fold, Follo, Halden og Sandefjord.

– Fem kamper er nok i mine øyne og mot en bra miks av lag.

Sten skuer utover i hallen. Han liker det han ser. Spillerne er nærmest «våryre». Blant de mange kjente spillerne ser han også to nye aktører som skal aksle Haslum-trøyen denne sesongen; Benjamin Hallgren fra Follo og Nicolas Suter fra Sveits. Om nykommerne sier sjefen:

– Benjamin skal bidra med tempo og vinnervilje samt at han også skal være en kriger på banen. I tillegg må han også utvikle seg videre hos oss. Han er vår eneste høyreback i laget.

– Nicolas er en ledertype i spillet vårt, en drivkraft og en som også skal styre angrepspillet vårt.

«Vi må unngå å gå på noen blemmer»

STEN STOCKFLETH, HASLUM-TRENER

– Når det er sagt – husk at ungguttene også er blitt et år eldre. De må utvikle seg ytterligere og ta nye steg skal laget prestere i toppen. Moro at Aleksander Høiness, Mads Presterud Ødegaard og Philip Skjerve Slette nylig er tatt ut til nasjonal samling blant landets beste ungdomsspillere.

Tre etablerte spillere savnes fra forrige sesong – Sander Andreassen Øverjordet (Mors-Thy, Danmark), Jostein Epland (Ystad, Sverige) og Thomas Kristensen (lagt opp).

– Hvor plasserer Haslum seg denne sesongen, Sten?

– Vi ble nummer fem forrige sesong. Elverum og ØIF Arendal er sterke. Ellers er det åpent blant mange lag – som Haslum, Kolstad og Drammen. Det er spennende å se hvor de nyopprykkede lagene står. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor vi havner på tabellen, men vi må bli mer stabile og unngå å gå på noen blemmer, forklarer Sten.

PS: I skrivende stund er det uvisst hva som skjer med den hjemlige cupen denne sesongen. Forrige sesong kom Haslum helt til finalen i Oslo Spektrum. Slik Sten forstår det, har 2. divisjon pr dato ikke lov å spille håndball med fullkontakt (i motsetning til REMA 1000-ligaen og 1. divisjon).