Skarpsno: – Et veldig positivt signal til Haslum – Haslum

Skarpsno: – Et veldig positivt signal til Haslum

Han har enda ikke rukket å ha sin første offisielle arbeidsdag, men han har jobbet godt gjennom forsommeren med etablering av blant annet Haslumskolen.

Tom-Eirik Skarpsno var den siste Haslum-treneren som ledet Haslum i Europa. 1. august trer han inn som daglig leder og skal styre skuta som den øverste lederen i klubben.

Mandag formiddag fikk bærumsklubben beskjeden man hadde håpt i det lengste på, men sådd tvil om i det hele tatt var realistisk å håpe på.

Innvilget søknad om oppgradering

Haslum fikk innvilget sin søknad om kvalifisering til den nest gjeveste – og helt nye – EHF European League, en ny storsatsing fra det europeiske håndballforbundet. Blant annet deltar tre tidligere Champions League-lag og Haslum kan, om man kommer gjennom kvalifiseringen, møte lag som Magdeburg, Ademar Leon, Dinamo Bucuresti, Kadetten og Besiktas.

Men allerede i første kvalifiseringsrunde er dette noen av de knallharde motstanderne som kan stå for tur (seeding ikke klar pr. 20. juli, red. anm.): Benfica, Pfadi Winterthur, HC CSKA, IFK Kristianstad, Melsungen og HC Butel Skopje.

– Det er kanoner på rekke og rad som skal kjempe om noen få plasser. Runde én kan gå, så kommer en svært vanskelig oppgave i runde to, sier Tom-Eirik Skarpsno og ramser opp GOG, Toulouse, Montpellier, Füchse Berlin og Rhein-Neckar Löwen.

Imponert

– EHF har nå sendt et veldig positivt signal til Haslum og den jobben som har blitt gjort her de seneste årene. Vi må sørge for å ta godt vare på muligheten vi har fått og levere bedre enn vi noen gang har gjort før, sportslig, som på event-siden, sier han.

Haslum var sist i Europa i 16/17-sesongen. Da røk man på et forsmedlig tap mot islandske Valur, som klubben også kan møte i kvalifiseringen til årets EHF European League.

– EHF gjør en storsatsing med dette europacup-spillet. De har minsket antall lag i Champions League og ønsker å gjøre dette til en svært god nummer-to-turnering. Det stilles store krav til oss som arrangør og vi kan forvente mange kule, tøffe og intensive kamper i Nadderud Arena – også i kvalifiseringen, sier den påtroppende Haslum-lederen.

Ringvirkninger

Han håper dette på sikt kan skape ytterligere ringvirkninger, og nevner blant annet samarbeidspartnere til Haslum, det lokale næringslivet på Bekkestua og omegn og den interessen merkevaren Haslum kan skape seg internasjonalt.

– Dette er en gylden mulighet. Jeg håper virkelig publikum strømmer til Nadderud Arena når det blir lov å samles igjen, så skal vi forberede oss optimalt på og utenfor banen for å levere et så bra produkt som mulig. Helt til slutt – på kampdagen -, skal vi sammen toppe det og vinne kamper, smiler Skarpsno avslutningsvis.

Første kvalrunde som Haslum skal delta i spilles 29. eller 30. august med returkamp 5. eller 6. september.

Andre kvalrunde, som vi håper Haslum skal delta i, spilles 22. eller 23. september med returkamp 29. eller 30. september.

PS! Covid-19 gjør at det pt. ikke er sikkert at EHF European League kan avvikles på en normal måte. Haslum kommer med mer informasjon når det foreligger.